Lidt fra Herresenior 1!

7. september 2022 - skrevet af Andreas Lassen - kategori: Senior

Sommeropstarten var som altid voldsom hektisk. Rudi havde forberedt tre super træningskampe mod divisionshold, der gav os en masse, både fysisk og spillemæssigt. Det er selvfølgelig ikke lang tid, når man gerne vil have spillet flere spillere ind samt forberede en ny formation, så vi bliver sværere at spille mod. Det er lykkedes ganske ok, så vi nu både kan spille 4-3-3, 4-2-3-1, 3-5-2 og 3-4-3 uden at ryste på hånden.

 

Nu er der spillet en tredjedel af turneringen, og selv om spillet har været svingende, er vi stadig ubesejret og indtager lige nu den øverste af de to pladser, der giver adgang til oprykningsspillet til foråret, men vi ved jo godt, at vejen er voldsom lang og bumpet, men det er heller ingen hemmelighed, at vores ambition er, at vi vil være med til at kæmpe om de to pladser.

Vi har allerede haft mange spillere i kamp, og vores skadessituation vil naturligvis hele tiden svinge, men på positivsiden kan det nævnes, at flere spillere er på vej tilbage, blandt andet tegner det til, at vi kan få Illum med meget snart. I min optik er det en af rækkens dygtigste spillere, og han er en utrolig vigtig brik i en løsning på nogle af de ting, som vi gerne vil gøre endnu bedre. Han er også en spiller, som resten af truppen savner på banen. Han har også været outstanding i træningerne de seneste uger. Frandsen er også så småt på vej tilbage og træner med i det omfang, som hans krop er klar til. De seneste uger har også Nymark og Pele været undervejs tilbage, og det giver os en masse muligheder, for vi ved, at de 18 runder på kort tid er mange flere end sidste år, og allerede nu begynder karantænerne også at banke på. Sidste halvsæson var der tid og plads til lidt eksperimenter, men denne sæson er det hver evig eneste point, der kan være afgørende - ja, faktisk hver evig eneste mål for eller imod.

Den største positive overraskelse er, at Christian Olsen er så langt foran den forventede skadespause og genoptræning, så han har spillet en masse kampe allerede, og det er en kæmpe fornøjelse. Så er det vores ansvar, at vi sørger for, at han ikke bliver overbelastet, og det er hele tiden en svær balancegang.

Spillerne fra u-holdene er stadig en utrolig vigtig del af vores plan, og i forgårs havde vi den 15-årige keeper, Marcus Skovholm, fra u17-holdet med, og han gjorde det fremragende, og ”vores” spillere er fremragende til at hjælpe og guide. Hver tirsdag er det de meget talentfulde u19-drenge, Nicklas, Thomas, Læssøe, ”Fox” og Lukas, der er med til både at lære men bestemt også til at hæve niveauet, og forventningerne til dem er de samme som alle andre spillere i truppen, og det har de både vist sidste sæson men også i hele opstarten, at de sagtens magter. ”Døj”, der jo er fast mand og leverer på meget højt niveau og bare udvikler sig dag for dag, er jo egentlig stadig kun førsteårs u19, og det samme er ”Rømer”, der også har fået sin debut, og som knokler hver evig eneste dag, men som også skal blive ved med at bevare tålmodigheden indtil fysik osv. er klar.

Så skal vi altså bare huske at rose alle de ”gamle”, der har et enormt ansvar for hele dette projekt, og de er i særklasse til både at fokusere på dem selv men bestemt også på alle de unge, og for mig at se, virker det som om, at det er en yderst homogen flok mennesker, der trækker i Holbæk-tøjet til træning og kamp. Chefholdleder Juul sørger sammen med Dam for, at tingene spiller, og nu er der kommet øget assistance til i vaskeriet med ”Gulle”, der allerede er faldet fantastisk ind i hele miljøet. Der skal generelt bare lyde den største ros til alle dem omkring holdet, der gør deres ypperste for at lykkes.

Til sidst skal lyde en KÆMPE respekt og tak til alle de mennesker, der sørger for grill, flag, entre, hjemmeside, programmer, salg af øl og vand, bane, bolddrenge osv. osv. osv. Det er bare uvurderligt, og jeg synes, at det er med at skabe fantastiske rammer omkring hjemmekampene. Samtidig en kæmpe tak til alle jer, der følger holdet såvel hjemme som ude. Det betyder sindssygt meget for alle spillere. En stor tak til Rudi for alt det, han har gjort for og omkring dette projekt, og vi ønsker ham alt det bedste og håber at se ham rigtig meget derude.

Jan Faber

Cheftræner