Jan Faber har Ordet!

23. februar 2022 - skrevet af Andreas Lassen - kategori: Senior

”Der er nu gået en god måneds tid, siden vi trænede første gang, og jeg må sige, at jeg er blevet mere end bekræftet i. at det var det rigtige valg at komme til Holbæk BI. Inden jeg startede, fik jeg ringet til spillerne, hvor jeg allerede der, fik et super godt indtryk af alle. Da vi så kom i gang, må jeg bare erkende, at jeg blev meget imponeret over niveauet hos spillerne, men jeg blev egentlig mest imponeret over, hvordan deres tilgang til træningen er, og hvor godt skolet de er. Det er virkelig fedt. Der er selvfølgelig alle de rutinerede, der har et voldsomt højt topniveau, men der er også en stor bredde af unge spillere, der SÅ gerne vil fodbolden, Holbæk og hinanden. Derfor er det også en sand fornøjelse, når vi kan spille og træne med spillere, der ret beset kunne spille u17 og u19, og sammen med de mere rutinerede, hvor mange af dem jo stadig er meget unge, udgør de en trup, hvor de og vi sammen skal gøre hinanden endnu bedre, og jeg synes faktisk, at vi er nået et godt stykke vej på den relativt korte tid. Det er virkelig nogle gode drenge, der er samlet i denne afdeling, og vi lærer efterhånden hinanden bedre og bedre at kende, og lige nøjagtig de menneskelige relationer er for mig et af de allervigtigste parametre, hvis man skal lykkes sammen i en trup. 

Vi har indført pointspil, så vi hver træning altid har minimum et spil, der giver point til de enkelte spillere, og hver måned kårer vi så en vinde, og vi har netop fundet første vinder, der blev Mikkel Jensen tæt forfulgt af Frandsen og Sjørslev. Der skal jeg hilse at sige, at der bliver hamret igennem.

Vi har spillet med 26 forskellige spillere i de fire træningskampe, og vi er meget tydelige og afklarede i vores spillestil, uanset hvem der spiller, og det vil vi arbejde endnu hårdere på den næste periode. Jeg er sikker på, at tilskuerne vil se en meget tydelig form for fodbold, hvor vi ikke ryster på hånden hvad enten det er spillere på 16 eller 36, der er på banen, for de vil alle komme med den tydelige Holbæk-dna. 

Truppen og jeg er jo omgivet af gode folk, der så gerne vil dem, os og Holbæk BI generelt. Holdlederne, Michael og Martin, har styr på alt omkring spillerne, materialer osv., og der er ingen tvivl om, at de gør en ubeskrivelig stor indsats for os alle. Så tror jeg alle, kan mærke sportschefens energi og tydelighed omkring, hvad og hvor det er, at man vil hen som klub og afdeling, og det samarbejde han har med Gleie, Hamm og Daniel samt en masse andre gode mennesker, skriger jo på god fodbold fra de yngste til de ældste, og det er jo en vanvittig stor fornøjelse at gå en tur på banerne, hvor det emmer af fodbold med dygtige spillere og trænere, og det kan ikke en andet end glad og stolt.

Vores målmandstræner Nicky Bugel varetager alle målmændene på seniorholdet. Han er et super aktiv ifht at udvikle målmændene og komme med faglig sparring.

Tættest på os træner også U17 og U19 med Mohammed Ashiri og Danijel Djekic i front. Det er meget kompetente mennesker, der giver så meget til hinanden, og det skinner igennem, at man vil mod de samme mål. Der er heller ingen tvivl om at det fundament med akademiet som fundament, kommer til at gøre Holbæk mega stærk de næste mange år.

Samtidig med det er det fedt at se, at der kommer flere og flere til og træner med senior 2 og 3, hvor man kan høre og se, at de har de godt sammen på tværs af spillere og ledere. Det er faktisk et af de vigtigste hold. Vi vil gøre alt for at skabe de bedste

Man skal huske på, at det er meget meget meget flotte omgivelser, man har, og vi skal i hvert fald huske at sætte pris på, at vi har to kunstgræsbaner, fysioterapeut, styrketræningslokale, fint stadion og alle mulige andre faciliteter i og omkring samme ”hus”. Det tror jeg, at mange vil være meget misundelige på. 

I staben omkring 1.senior er ”Trold” jo en fantastisk fyr at have med, og jeg er sikker på, at Holbæk vil få masser af glæde af ham. Ole har styr på alt omkring det administrative, og det er jo et privilegium at have sådan en arbejdskraft omkring sig. Spillerne er samtidig i rigtig gode hænder hos både massør og fys, mens jeg er faldet pladask for den fysiske træner, Aske. Det er jo et topklasse dygtigt og godt menneske, som har fuldstændig styr på spillernes form. 

Sådan generelt glæder jeg mig helt vildt, til der kommer det nye klubhus, så man kan lære alle at kende, og så tror jeg på, at de fredagskampe, der nu bliver i maj og juni, vil være med til at skabe en masse liv på stadion, og jeg håber og tror på, at der vil komme rigtig mange mennesker og støtte holdet. Vi er jo EN klub, og der skal være en masse liv på kryds og tværs. 

I min verden har Holbæk alle muligheder for at favne både bredde og elite, og min drøm er, at der kommer hybrid på stadion, så vi kan træne og have en masse kampe derinde, så det bliver tydeligt, at man er en klub, der vil og kan rumme alle. 

Summa summarum er, at jeg sætter enorm pris på alle spillerne og lederne omkring dette projekt, og jeg er meget taknemmelig for, at jeg er blevet valgt til dette, og jeg glæder mig hver evig eneste dag til næste gang, den ”korte” køretur skal tilbagelægges, for der tankes energi, og sådan er det ofte, når man er omgivet af spændende udfordringer og gode mennesker, og jeg vil gøre alt for, at vi sammen kommer til at vinde en masse fodboldkampe, for jeg er absolut nok en af verdens dårligste tabere, især hvis der er noget, jeg kunne have gjort bedre!”