Nye Tiltag i HB&I

2. januar 2022 - skrevet af Andreas Lassen - kategori: Klubnyt

NYTÅRS NYHED

Nye store tiltag for vores Fodboldklub i 2022.

Et nyt klubhus, og nu også en ny sportslig satsning, HBI vil mere i fremtiden.

Holbæk Bold & Idrætsforening ændrer organisationen og ændrer tankegang for at skabe en mere sammenhængende fodboldklub. Gennem vores langsigtede strategi satser vi på at forstærke talent udviklingen af egne spillere, blandt andet til gavn vores senior 1 hold.

Fra 1. januar 2022 går Holbæk Bold & Idrætsforening og Holbæk Sportsakademi/Stenhus Kostskole ind i et endnu tættere samarbejde, hvor akademiet bliver tænkt ind som en del af grundfundamentet i fodboldklubben.

Der vil fremadrettet komme en masse nye tiltag, som vil løfte fodbolden, både på og udenfor banen.

Akademiansvarlig Morten Rutkjær vil per 1. januar bestride posten som Sportschef i HBI, og vil dermed have det overordnede sportslige ansvar, med særlig fokus på vores Senior 1 og 2.

Derudover er det Morten Rutkjær som bliver den nye frontfigur, som i samarbejde med bestyrelsen og resten af den sportslige stab, er overordnet ansvarlig for den daglige sportslige hverdag for klubbens talenthold fra U13 til 1. senior i HBI.

Morten er uddannet Pro licens træner, er lokal Holbækker og ved siden af Sportschefrollen kan nævnes at Morten også er A-Landstræner for det Grønlandske landshold.

I forbindelse med omstruktureringen har vi også ansat en ny Talentchef og Head of Coaching.

Vi er rigtig glade for at kunne præsentere Steen Gleie som ny Talentchef og Head of Coaching fra 1. januar.

Steen Gleie som er respekteret – velkendt og med mange års erfaring i fodboldverdenen hvor blandet andet tidligere ansættelser i FC København - Lyngby – senest Talentchef i Sundby Boldklub samt DBU-instruktør, kan nævnes som en del af hans imponerende CV.

Steen vil indgå som ledelse i den sportslige stab, og skal være med til at opfylde - tegne og forme den fremtidige sportslige strategi for klubben, herunder være hovedansvarlig i forhold til vores fremtidige licensansøgninger.

Yderligere og styrket tiltag i Ungdomssegmentet herunder ny Ungdomsudviklingstræner.

Som en del af ændringerne og grundet ny ansættelserne i den sportslige sektor i HB&I, og tiltrædelsen af en vores nye fuldtidsmedarbejder Steen Gleie, har vi desværre set os nødsaget til at opsige samarbejdet med U17 cheftræner Semere Haile. 

Semere har udført et godt og professionelt stykke arbejde med U17 drengene i HB&I og vi takker Semere for samarbejdet, og ønsker ham god vind fremover”.

 

Vi har i den forbindelse desværre også sagt farvel til tidligere UU-træner Marc Thevisi og vi takker for samarbejdet og ønsker ham det bedste i Hillerød.

Vi er derfor også rigtig glade for at kunne præsentere Danijel Djekic i den for ham nye, vigtige rolle som Ungdomsudviklingstræner, med ansvaret overfor talenttrænerne i segmentet U13 – U15, og hvor Danijel samtidig får en rolle omkring U17,1.

Til at understøtte og opbygge hele U-sektoren har klubben samtidig tilknyttet Morten Hamm fra Holbæk Sportsakademi, som blandt andet får rollen som transitionstræner og ansvaret for koordineringsarbejdet med Akademiet, og hvor også tidligere trænere og spiller Jesper Olsen også kommer til at få en rolle i dette arbejde. 

Vi finder de nye tiltag som et særdeles stærkt set-up og som en ekstra bonus så er det hele lokalforankret.  

 

Der vil løbende komme yderligere information omkring de hængepartier som er i proces for nuværende.  

 

Håber alle må få en rigtig godt nytår

Udtaler Formand Kim Stroustrup

Vi har endelig efter mange års dialog landet et fælles fodboldprojekt, hvor HBI og Holbæk Sportsakademi/Stenhus Kostskole indgår i et forventet fantastisk samarbejde, og som kan danner rammen for det nye Holbæk.

Der er nu grobund for, at vi kan blive en fantastisk enhed, hvor de bedste spillere fra Nordvestsjælland kan samles.  

Det der bliver tydeligst i ledelsen er, at der bliver en klar opdeling i arbejdsopgaverne, hvor vi i bestyrelsen står for bestyrelsesarbejdet, og de nye personer der kommer ind i projektet, kommer til at træffe de sportslige beslutninger.

Det er den rigtige fordeling, hvor vi hver især bruger vores specifikke kompetencer.

Vi er stolte over at vi har hentet sportslige ressourcer ind der har kæmpe erfaring på allerhøjeste niveau, både på og udenfor banen. Det vil klart skabe transparenthed og forventningerne er, at niveauet vil blive løftet hele vejen rundt.

 

Udtaler ny Sportschef Morten Rutkjær

Jeg er megastolt over at det endelig er lykkedes at lave et fælles fodboldprojekt i Holbæk. Jeg ved at der nu skal knokles og arbejdshandskerne skal på.

Nu skal vi væk fra at vi er ”Good on paper, shit on grass”.  Nu skal vi lave et ordentligt set up som er langtidsholdbart, og hvor arbejdsopgaverne og de enkelte funktioner ikke er personbestemte.

Det kommer ikke til at ske mirakler på få måneder, men resultater skabes over tid og kan være en lang proces som vi glæder os til.

Vi håber på at mange holbækkere, vil bakke op om projektet og få en mindre rolle i klubben fremadrettet – vi har ganske enkelt brug for flere hænder.

Når det er sagt, så er dette projekt en helt unik mulighed for at skabe de bedste rammer for spillere i Holbæk hvor vores mål er, at skabe de bedste rammer for fodboldspillerne i HBI, både unge som gamle, men også for hele Nordvestsjælland.

Vi skal være stedet som samler folk, hvor der er fællesskab, hvor vi har trygt og lærerigt fodboldmiljø. Vores vigtigste værdiord for det nye Holbæk er Glæde, relationer, sammenhold og nærvær. Det vil blive prioriteret højt i fremtiden!