Rutkjær går all in på landsholdsfodbolden i Grønland

30. december 2020 - skrevet af Mads Munkholm - kategori: Senior

First-team coach og teknisk chef i HB&I, Morten Rutkjær, har valgt at stoppe i HB&I. Bruddet er udramatisk, og skyldes, at Rutkjær ønsker at prioritere arbejdet som landstræner i Grønland:

”Coronasituationen har skubbet mange af efterårets landsholdsaktiviteter i Grønland til foråret, og det betyder, at jeg får ekstra mange rejsedage med landsholdet. Jeg har derfor valgt at ’all in’ i foråret på at være landstræner for Grønland og for at løfte grønlandsk landsholdsfodbold. Det er en opgave, som jeg ikke har kunnet sige nej til”.

Hos klubbens nye sportschef, Klaes Rasmussen, modtages opsigelsen med både ærgrelse og forståelse:

”Vi er ærgerlige over at ’Rudi’ stopper hos os midt i sæsonen. Vi havde gerne set ham i klubben mere end det halve år det blev til i denne omgang, men jeg forstår hans ønske om at dedikere sig til oplevelserne med Grønlands landshold”.

Morten Rutkjær blev i juli 2020 tilknyttet HB&I’s 2. divisionshold som både first-team coach og teknisk chef for at styrke det sportslige setup omkring klubbens førstehold. Stort set samtidigt blev Rutkjær ansat som landstræner i Grønland, og efter et halvt år har Rutkjær erkendt, at det er svært at få tid til begge job. Udfordringer med at få det hele til at hænge sammen i foråret 2021 med den daglige træning i HB&I og kampe, gør at Rutkjær stopper i klubben ved årsskiftet:

”Jeg har orienteret HB&I om, at klubben skal finde en anden assistent til Lars Feist, så divisionsholdet får optimale vilkår for at forblive i 2. division. Det vil være mange vigtige kampe i foråret, og det kræver at der er et stabilt team omkring holdet. Jeg vil simpelthen ikke kunne være der 100 pct. i foråret 2021 og det har gutterne krav på. Fra sommer er landsholdsfodbolden normaliseret igen, og jeg forventer her at vende tilbage til en trænertjans i Danmark igen ”, udtaler Rutkjær afslutningsvis.

HB&I vil i den forbindelse gerne sige mange tak for samarbejdet til Morten, og ønsker ham held og lykke i Grønland. Sportschef Klaes Rasmussen oplyser, at man allerede er gået på jagt efter en ny assistenttræner som kan supplere cheftræner Lars Feist og de øvrige trænere omkring 2. divisionsholdet.

 

Spørgsmål kan stilles til sportschef Klaes Rasmussen på tlf: 2077 5170 og/eller Morten Rutkjær på tlf: 2064 8939