Pas på! Legende spillere giver den gas på golfbanen i Holbæk

15. september 2020 - skrevet af søm - kategori: Klubnyt

Nogle ting er ikke til at vænne sig af med.

Jeg havde egentlig ikke de store problemer med at kvitte smøgerne for et kvart århundrede siden. Det var efter i mange år at have levet med et motto om, at 20 Kings om dagen sætter kulør på lungerne.

Til gengæld kan jeg ikke, under nogen omstændigheder, i et villakvarter se skiltet med dette budskab Pas på! Legende børn uden at tænke:

Det var pokkers! Her bor nogle berømte unger, der har skrevet sig ind i historiebøgerne. Dem skal vi holde øje med, og selvfølgelig skal vi passe på dem.

Levende legender er der ikke mange af. Det vides, at svenske Zlatan har sagt, at han er en af slagsen. Det var dog før, at både han og statuen af ham i Malmø fik ridser i lakken og meget andet.

En legende er ifølge ordbogen en kendt person eller ting, der er genstand for mytedannelse. Dem er HB&I's historie fuld af.

Med et glimt i øjet kalder en flok tidligere førsteholdsspillere i Holbæk i hvert fald deres golfdyst på Kirsebærholmen fredag den 18. september for HB&I Legends Open 2020.

De gamle drenge sætter altså ikke deres lys under en skæppe, og hvorfor skulle de også det? Så kan ingen jo se det. Og selvtillid er en god ting at ha' - det gælder både i fodbold, golf og andre af tilværelsens foreteelser.

Med fredagens træf følges der op på sidste års succesrige og første arrangement for det anseelige antal Holbæk-fodboldspillere, der har kastet kærligheden på sporten med køller og jern.

Så med andre ord: Fra fredag middag kan der på golfbanen i Holbæk måske ses et skilt med ordlyden Pas på! Legende spillere.

 

De har ikke glemt at lege, de modne mænd, der er involveret. Den stormomsuste fødsel af turneringen i oktober sidste år viste ganske vist, at der bliver gået til sagen med stor alvor ude på hullerne.

Men den var også et bevis på, at de gamle fodboldspillere forstår at slå gækken løs, når det gælder nostalgi og gamle røverhistorier.

Det gjorde de i dén grad over en tre retters middag, hygge, quiz og præmieuddeling bagefter på Restaurant Albatros. Hele molevitten gentages nu.

At der fredag bliver råbt FORE på Kirsebærholmen - som advarsel om en vildfaren golfkugle - kan ikke afvises. Men de er faktisk ganske habile udi spillet, de 16 deltagere i turneringen.

Det forlyder endda, at et par af dem - Per Tofte og Claus Jacobsen - i ugens løb hver for sig har trænet ovre i det jyske. Så de kan være helt skarpe i fredagens dyst.

Med andenudgaven af HB&I Legends Open tager initiativtagerne Kim Harrsen og Lennart Madsen et skridt mod det, der er målsætningen. Nemlig at gøre arrangementet til en tradition.

I 2019 var Frank Nielsen - målmanden med lidt over 100 førsteholdskampe fra 1988 og en håndfuld år frem – bedst, udregnet efter et sindrigt pointsystem, der tager højde for den enkeltes golfmæssige niveau.

Hvis nogen skulle finde på at møde op med autografblok på Kirsebærholmen fredag - så er der gode navne at hente blandt de 16 spillere og de fire hjælpere.

Sidstnævnte kører rundt i servicevogne og sørger for god ro og orden. Samt for at bringe forfriskninger til spillerne. Søren Lindsted er en af dem.

Den nu 63-årige eks-topscorer er vel lige så legendarisk for sin medvirken i filmen Escape to Victory (på dansk Fangelejrens Helte) som for sine 30 Holbæk-mål i 2. division i 1978.

Filmen fra 1981 var han med i efter skiftet til hollandske FC Twente, og i selskab med blandt andre Pelé og Sylvester Stallone var det særdeles sparsomt med replikker til danskeren.

Fredag bliver der med garanti anderledes gang i snakketøjet, når han sammen med Ole Rasmussen og den mangeårige holdleder Erik B. Sørensen tøffer rundt på Kirsebærholmen.

Den fjerde og sidste servicemedarbejder er dagens hemmelige gæst. Vi kan dog afsløre, at han har en sjat A-landskampe med i bagagen og mindst lige så mange gode historier fra dengang.

Både den hemmelige gæst og Søren Lindsted er nye i selskabet i forhold til sidste år, og det samme gælder Jens Johansen, Atli Hedinsson, Peer Svenningsen og Johnny Frederiksen.

Sidstnævnte bor i Sverige og snupper sammen med Kim Harrsen efter fredagens match lige en omgang golf mere på Hørsholms bane lørdag, inden han drager hjemad.

Måske har Frederiksen gode sager med tilbage til Sverige, for der er mange præmier på spil, når første bold teer ud fredag klokken 12.

Blandt bejlerne til disse er blandt andre HB&I-formand Kim Stroustrup og skam også en tidligere træner i klubben.

Det er Kim Splidsboel, der styrede tropperne fra sidelinjen i et par sæsoner i begyndelsen af 1990'erne.

Splidsboel har dog mindst én gang også været i aktion som spiller på Holbæk Stadion. Nemlig i foråret 1974, hvor Hvidovre-spilleren i en ynglingelandskamp mod Sverige var en del af forsvaret foran målmand Per Wind.

Svenskerne vandt med 2-0, og et af de andre navne på det danske hold ved den lejlighed var Holbæk-teknikeren John Jensen. Han erstattede fra anden halvlegs start Søren Lerby fra Taastrup.

Fighteren Lerby skiftede ikke længe efter klub til Fremad Amager, hvor han kendte Frank Arnesen.

Teknikeren  Arnesen var med i hele landskampen på Holbæk Stadion i 1974, og efter en fin sæson i landets bedste række året efter blev han og Lerby skudt af til Ajax Amsterdam.

Resten er historie, og man tør vel godt kalde de to for fodboldlegender. Ligesom alle dem fra Holbæk, der fredag giver den gas med køller og jern på Kirsebærholmen.

Det var en stormomsust fødsel, da Holbæk Legends Open sidste år blev spillet for første gang. Blandt deltagerne var Torben ”Tarter” Hansen med flaget og Kim Splidsboel. Begge er også med i 2020-udgaven.