Nyt trænerpar i HB&I

2. juli 2020 - skrevet af Mads Munkholm - kategori: Senior

HB&I har forlænget kontrakten med cheftræner Lars Feist, og begge parter har således papir på hinanden frem til sommeren 2021. I Bestyrelsen har vi været glade for Feists indsats som cheftræner for klubbens 2. divisionshold, og derfor var en forlængelse meget naturlig. Lars Feist har være cheftræner for HB&I siden juli 2019.

44-årige Feist kom til Holbæk i juli 2017 som ”first-team coach” i den daværende trænerkonstellation med manager Morten Skovby og assistenttræner Steen Vester. Tidligere har Lars Feist været træner i Solrød FC og for HB Køges U19-ligahold. I en kort overgang var han ligeledes cheftræner for Rishøjs danmarksseriehold, og har desuden været tilknyttet som U17-træner i Slagelse.

 

Hvor forlængelsen med Feist er på plads, har assistenttræner, Christian Holst, imidlertid valgt at drosle ned. Udfordringer med at få privatlivet til at hænge sammen med den daglige trænergerning i HB&I, gør at Holst stopper som assistenttræner når denne sæson slutter på lørdag. Holst fortsætter dog som en del af trænerteam - nu som angrebstræner.

Ny ”first-team coach” for klubbens førstehold bliver 46-årige Morten Rutkjær. Morten er uddannet UEFA-PRO-licenstræner, og er tidligere superliga- og divisionsspiller i B93, Frem og Holbæk (69 førsteholdskampe). Han har siden 2015 været ansat i DBU som instruktør, været cheftræner i B93, Vanløse og Frem og er i dag akademiansvarlig for Holbæk Sportsakademi. Ved siden af rollen som first-team coach vil Morten endvidere få titel af ”Teknisk chef”.

Som et nyt initiativ fra sæsonen 2020-21 har HB&I valgt, at styrke den administrative del af det sportslige setup ved at gøre Morten Rutkjær til teknisk chef. Hovedopgaven for den tekniske chef er bl.a. scouting af spillere og trænere til seniorholdene, sikre sammenhæng og transition mellem den nyoprettede Udviklingstrup (U-trup i serie 1) og førsteholdet, under hensyntagen til de generelle principper om opfyldelse af målsætningen og ambitionen om, at vi i HB&I har et så lokalt forankret førstehold som overhovedet muligt med spilletid til egenudviklede spillere. Endvidere vil den tekniske chef være inspirator i forbindelse med at skabe mere attraktivt set-up omkring hjemmekampene med henblik på at øge stemningen under kampafviklingerne for dermed også at øge fankulturen i HB&I. 

Velkommen til Morten Rutkjær!

 

Spørgsmål kan stilles til medlem af Sportsligt Udvalg Jakob Andersen på tlf: 2168 4917