Fodbolden vender tilbage - informationer om begrænset genåbning i HB&I

9. maj 2020 - skrevet af Mads Munkholm - kategori: Klubnyt

Statsminister Mette Frederiksen meddelte torsdag aften på et pressemøde, at udendørs idræt kan åbne. Men det bliver med begrænsninger. Vi glæder os i HB&I til at komme i gang med træningen igen - selvom det bliver fodbold på en ”anden måde”.

Folketingets partier blev torsdag aften enige om en aftale om anden fase af genåbningen af Danmark. Aftalen indebærer bl.a., at udendørs idræts- og foreningsliv – herunder landets fodboldklubber - kan genåbne fra mandag. Dog i nye rammer og i første omgang uden kropskontakt. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og vi må desværre skuffe dem, der håber at vi kan komme i gang allerede mandag den 11. maj. Det kan vi desværre ikke

Banerne i Holbæk Sportsby er endnu ikke åben for træning, og der skal endvidere udarbejdes en plan for, hvordan vi i klubben i overholder i retningslinjer, der kommer fra DBU og Sundhedsstyrelsen. Det gælder bl.a. i forhold til forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer som fortsat er gældende. Vi vil således ikke kunne afvikle kampe, men derimod træne i mindre grupper af max. ni spillere og én træner

HB&I´s bestyrelse har derfor på et ekstraordinært møde fredag den 8. maj besluttet følgende:

  • Bestyrelsen skal i den kommende uge sammen med trænerne lave en plan for afvikling af træningen, der forventes at kunne påbegynde den 18 maj - forudsat at Holbæk Kommune godkender planen.
  • Det er bestyrelsens indstilling, at træningen vil blive tilrettelagt således, at der på ”Mini-arenaen” vil blive spillet i grupper af ni spillere og én træner på 5-mandsbaner.
  • På de resterende baner vil der blive spillet i tilsvarende grupper på 8-mandsbaner.
  • På kunstgræsbanen bliver der trænet i samme grupper på 11-mandsbaner.
  • Der skal endvidere udarbejdes en træningsplan, opdeling af årgangene i grupper samt en plan for de praktiske forhold omkring fremmøde samt afspritning af såvel bolde som andre fornødne materialer.

Der er meget der skal planlægges - men vi glæder os til, at bolden igen ruller i HB&I.

Vi vil vi her på hjemmesiden holde spillere, trænere og øvrige medlemmer orienteret om, hvordan vi åbner op i HB&I. På DBU´s hjemmeside kan man læse mere om DBU’s overvejelser om hvordan træningen kan foregå på en sundhedsmæssig forsvarlig måde:
https://dbu.dk/nyheder/2020/maj/fodboldklubberne-kan-aabne-igen-med-corona-regler/