Feist har ordet: Tilbageblik på sæsonen 2019-20

17. juli 2020 - skrevet af Mads Munkholm - kategori: Senior

Da spillere og trænere mødte frem til træning i juli måned 2019 var det med udsigten til en tilbagevenden til 2. division, noget som klubben havde stræbt efter i to år, og for første gang skulle vi træne og spille i den nye Holbæk Sportsby.

Vi vidste alle, at det ville blive en interessant sæson, hvor vi skulle toppræstere hver eneste weekend for, at være med, men efter to år i Danmarksserien med indkøring af ny spillestil følte vi os godt rustet til den udfordring.

Det blev - grundet Corona-virussen - en mere ”interessant” sæson end vi havde forventet og også en kortere version end forventet – om det var en fordel eller ej, så blev resultatet jo heldigvis, at vi klarede os fri af nedrykning, som hele tiden var den erklæret målsætning som oprykker.

Spillerne har generelt vist en stor energi og vilje til, at kæmpe for klubben og holdet, og selvom der bestemt har været nogle kampe, hvor vi godt kunne tænke os, at vi havde præsteret bedre, så har der også været mange kampe hvor vi synes, at vi har præsteret godt, men måske ikke altid har fået udbytte ud af det, som vi synes vi skulle.

Vi har lidt for ofte, stået tilbage med en følelse af at vi havde skabt, ikke bare de største chancer, men også havde også de første chancer – uden vi formåede at udnytte dem.

Når man ikke gør det, så render man nogle gange ind i en scoring i mod, og så står man med nul point – dette er i virkeligheden nok den største årsag til, at vi til sidst ikke kunne spille med om, at komme i oprykningsspil, og også er noget vi skal lære af.

Det var også en sæson, hvor vi ville arbejde mere målrettet med den fysiske træning end tidligere, og derfor blev Aske Lundsgaard tilknyttet 1. senior som fysiske træner, og det har uden tvivl løftet os på det fysiske parameter, og spillerne har været enormt villige til at arbejde hårdt.

Et andet tiltag i løbet ad sæsonen har været, at vi ville have større fokus på den mentale del, og arbejde med spillerne omkring det, at skabe et High Performance team. Det er naturligvis ikke noget man bare lige gør, men noget som kræver lidt tid.

Vi begyndte arbejdet i løbet ad efteråret, hvor vi havde tilknyttet mentaltræner Martin Hartmann til formålet, og det har virkeligt været et spændende forløb, som dog blev afbrudt af en ”virus”, men inden da kunne man tydelig fornemme positive ændringer i truppen – dette arbejde skal fortsætte i den nye sæson.

Når vi nu står på tærsklen til sommerferien og kigger tilbage på sæsonen kan vi godt tillade os, at være tilfredse, vi klarede os fri af nedrykning og vi gjorde det på ”HB&I-måden” og med en trup, hvor rigtig mange har rødder i HB&I’s egen ungdomsafdeling og undervejs i sæsonen er der givet debut til seks spillere fra egne rækker, hvoraf de tre var U19-spillere – det er og skal være klubbens DNA!

Her til sidst vil jeg ikke undlade at takke sponsorer og alle andre som kommer på stadion for at støtte vores spillere – bliv ved med det, og gerne endnu flere, det betyder ALT for vores drenge at I kommer og støtter dem!

Der skal også lyde en kæmpe tak til ALLE i og omkring trænerteamet, der udover undertegnet, har bestået af:

  • Assistenttræner Christian Holst
  • Fysisk Træner Aske Lundsgaard
  • Målmandstræner Christian Mortensen
  • Serie 1-træner Jimmi Falk
  • Mentaltræner Martin Hartmann
  • holdleder Martin Christophersen

God sommer.

Lars Feist
Cheftræner HB&I