Dansk divisionsfodbold suspenderet på ubestemt tid

19. marts 2020 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Klubnyt

For en uge siden blev de tre øverste fodboldrækker herhjemme udskudt i to uger uger, og nu vælger Divisionsforeningen at suspendere alle tre turneringer på ubestemt tid.

3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division sættes nu på pause på ubestemt tid. Turneringerne suspenderes, og mens dansk fodbold og resten af Danmark er lukket ned, arbejdes der med forskellige løsninger til afviklingen af turneringerne. Det betyder konkret, at HB&I’s kampe i 2. division vil ligge stille længere end forventet.

I går valgte UEFA som følge af den store nedlukning, at udskyde sommerens EM-slutrunde til sommeren 2021. Det betyder, at de nationale turneringer får mere plads til afvikling, når det igen bliver muligt at spille fodbold.

- Udskydelsen af EURO 2020 er vanvittig ærgerlig for Danmark som medarrangører af turneringen. Vi havde ønsket, at den europæiske folkefest var blevet til virkelighed, men glæder os til at være en del af den i 2021. Beslutningen har givet ekstra plads til, at de nationale ligaer og de europæiske klubturneringer kan blive spillet færdige. Samtidig arbejder vi på og ud fra, at alle datoer nu er til rådighed for afvikling af nationale kampe – ligesom de europæiske klubturneringer kan afvikles på nationale datoer, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, der fortsætter:

- Jeg vil gerne igen understrege, at vi kommer til at gøre alt for at få spillet alle kampe i den her sæson – også selvom det kommer til at give et sammenpresset program. Så selvom vi nu suspenderer turneringerne på ubestemt tid, så gør vi alt for at være klar igen, så snart det er muligt. Målet er at få turneringerne afviklet inden 30. juni, men om nødvendigt kan der også blive spillet enkelte kampe på den anden side af den dato. Turneringerne skal afgøres, så vi kan få sat gang i en ny sæson, og dermed få genstartet fodboldens økosystem i sæsonen 2020/21, uddyber Claus Thomsen.

Håbet er fortsat, at man kan få gjort turneringerne færdig med den normale struktur, nu man har fået datoer i juni til rådighed.

Banerne i Holbæk Sportsby er lukket, så vi opfordre alle spillere til at få trænet ude i haven og mon ikke vi skal have kåret Holbæk mesteren i jongleringer når denne Corona tid er forbi.