Sikker sejr konsoliderer andetholdets førsteplads

18. maj 2019 - skrevet af John Friis - kategori: Senior

Egentlig spænding var der aldrig i kampen på Dalbys hyggelige, intime og solbeskinnede stadion. Gæsterne sad på opgøret fra første fløjt og en tidlig scoring indikerede, at holbækkerne havde tænkt sig at tage fuldt udbytte med hjem i deres ambition om at holde den førsteplads i serie 2, som de, her tæt på sæsonafslutningen, sidder solidt på.

Allerede i det 5. minut hamrede Simon Engberg bolden i netmaskerne. Herefter foregik størstedelen af tiden på hjemmeholdets banehalvdel, hvor værterne havde rigeligt at gøre med at forsvare sig. Og det var tæt på fordobling af føringen i det 19. minut, da Kristian Skovby sendte et dejligt skud på overliggeren.

Næste mål kom tæt på den halve time, og igen havde Simon Engberg en afgørende fod med. Han gik til baglinjen, hvorfra han sendte et godt indlæg ind foran mål, hvor en forsvarer, hårdt presset af Jesper Halling, kom til at sende kuglen i eget garn.

Kampen blev set med Holbæk-briller lidt præget af, at der var flere spillere, der ikke plejer at spille sammen. Løbene og den indbyrdes forståelse manglede i flere situationer. I forhold til hvor meget tid de tilbragte på den sidste tredjedel af hjemmeholdets banehalvdel, burde det nok have kastet flere scoringer af sig. Kampen gik som den skred frem også ned i tempo, hvilket nok skyldes både, at den var afgjort og så nok også lidt, at sommeren tittede lidt frem med meget publikumsvenlige temperaturer.

I den 61. minut blev Simon Engberg dobbelt målscorer efter en god bold fra U19-spilleren Christian Olsen. Små 10 minutter senere scorede Jesper Halling, med sit 30. sæsonmål, til slutresultatet efter en god aflevering fra Lasse Frendrup, der spillede en god kamp.

Og så var det tredje kamp i træk, at holbækkerne holdt modstanderne fra at score.

Simon Engberg fik fem minutter senere chancen for at lave hattrick, men udnyttede ikke den store chance fra 11-meterpletten.

Cheftræner Jimmi Falk var naturligvis godt tilfreds med resultatet og det, at holdet nu er ret tæt på den førsteplads, der medfører SM-spil i serie 2. Oprykningen til serie 1 fik holdet efter sidste kamp mod Tune, som den lokale og vågne sportsredaktion havde regnet ud tidligere på ugen. Ambitionen om oprykning blev således indfriet 5 kampe inden sæsonen er slut! Det fortæller vel meget godt, hvor suveræne andetholdet eller reserveholdet har været. Sejren i lørdagens kamp var den 16. sejr i streg for det ubesejrede hold. Målsætningen er nu at vinden rækken, og det kunne da også være meget sjovt at vinde SM.

Holdet skulle i næste spillerunde have mødt Køge Union, men da de har trukket sig, er næste kamp udekampen mod Havdrup lørdag d. 1. juni.

Simon Engberg spillede en god kamp, som han krydrede med to scoringer (foto: laila Versemann)