Over 2.000 førsteholdskampe i Holbæk til træf på golfbanen

10. oktober 2019 - kategori: Senior


Af søm


Hvor gik fodboldspilleren hen, da han gik ud? Svar: På golfbanen.

Ikke så få tidligere driblere, fightere og målscorere fra fodboldens ligaer og divisioner bruger efter karrieren deres boldøje på præcisionsspillet med køller og jern.

Nu er det med et nyt mål og meget mindre mål. Nemlig det lille hul på green, der kan være så svært at ramme.

Holbæk er ingen undtagelse, og på fredag den 11. oktober ved middagstid sætter 11 tidligere førsteholdsspillere i HB&I og en træner hinanden stævne på Kirsebærholmen.

Denne eftermiddag handler det om birdies, eagles og par. I stedet for hattrick, helflugtere og offside. Dagen står selvfølgelig også i nostalgiens tegn, for det er nogle halvgamle gubber, der mødes.

Det gælder både hygge og håneret, når det golfspillende dusin afvikler turneringen, hvis navn ikke efterlader tvivl om, at det er koryfæer med en vis selvtillid, der skal i sving.

The HB&I Legends Open 2019 er navnet, og de 12 golfspillere skal, med fire mand i hver bold, dyste om både ære og lidt pengepræmier.

En hurtig sammentælling viser, at det er op mod 1.000 førsteholdskampe i alt, der slår sig løs. Og der er også masser af Holbæk-kampe repræsenteret i følgebilerne. Dem tager vi med i regnskabet om lidt ...

De tre golfere, der har spillet flest Holbæk-kampe er Lennart Madsen med 192 kampe og 47 mål, Claus Jacobsen 128/4 og Torben Hansen 124/66.

De to tidligere målmænd Finn Christensen og Frank Nielsen er også pænt med i kampantal, 87 og 106, og det samme gælder Jesper Gettermann 98/5 og Kim Harrsen 90/10.

Resten af det legendariske felt er Lars Kryl 53/6, Per ”Buster” Christiansen 16/0, Henrik ”Orm” Wallem 3/0, Kim Stroustrup 4/0 og træner Kim Splidsboel.

Sidstnævnte trænede Holbæk i 1990 og 1991 i 3. division øst og danmarksserien. Han havde førsteholdet i 57 kampe.

De ældste i feltet er Torben ”Tarter” Hansen og Finn ”Stof” Christensen, der havde deres sidste optræden på førsteholdet engang i 1970'erne.

Lennart Madsen og Kim Harrsen har gjort forarbejdet og inviteret til fredagens sammenrend, der afsluttes med tre retter mad og en stak røverhistorier fra fodboldtiden. Der spises, grines og skåles i Restaurant Albatros.

Madsen har spillet golf i en snes år og Harrsen - der ses på det ene af de to billeder i nogenlunde nutidig udgave - i halvt så mange.

De to arrangører fortæller, at fredagens dyst på banen bliver overvåget af fire marshals, som skal få det hele til at glide. Det forlyder, at hjælperne vil komme trillende med forfriskninger til feltet på Kirsebærholmen.

Denne servicekvartet består også af kendte fodboldnavne i Holbæk. Det er den mangeårige holdleder Erik B. Sørensen samt spillerne Claus-Jørn Hansen 189/69, Per Tofte 252/29 og Ole ”Gummi” Rasmussen 194/30.

Erik B. Sørensen var holdleder hos førsteholdet i årene 1979-2001. Hans samlede antal kampe med førsteholdet er opgjort til er 663, og Erik B. er æresmedlem i HB&I.

Fredagens fire golfstøtter får det samlede antal førsteholdskampe på Kirsebærholmen til at skyde i vejret. Hvis vores lommeregner ikke er utilregnelig, når det helt op på 2.256.

Per Tofte skulle egentlig have været i aktion med køller og jern, men efter en hofteoperation for nylig nøjes han altså med at køre rundt i golfvogn og heppe.

Omklædningsrummets både rå og hjertelige tone blandt fodboldspillere har næppe ændret sig med årene. Så de andre vil, med et glimt i golf-øjet, formentlig råde Tofte til at arbejde med sit hoftesving.

Det andet billede til denne optaktsartikel er fra slutningen af oktober 1990. Det er taget af Venstrebladets fotograf Christian Mikkelsen før sæsonens sidste kamp i 3. division øst.

Det var allerede et par kampe forinden afgjort, at Holbæk efter mange år i divisionerne måtte rykke ned i danmarksserien.

Afskedens halvanden time blev en pinlig forestilling for et tamt hjemmehold på Holbæk Stadion, der tabte med 1-6 til tabellens bundprop, B1901.

Lennart Madsen var en af fem spillere, der var gledet ud af truppen efter et nederlag på 0-4 i Tårnby. Blandt andre to gange Kim - Harrsen og Hansen - vendte tilbage efter karantæne.

Så seks af de 15 personer på billedet er, næsten 30 år efter, involveret i fredagens golftræf i Holbæk. Hvis du ikke er nogen vårhare, har du set dem spille fodbold.

Og så kan du kan hygge dig med at finde dem på fotoet - ud fra navnene, der er nævnt i denne historie.

 

Oplysningerne om kampantal og mål stammer fra Mads Munkholm Jensens HB&I-statistik, der findes på adressen holbaek.fodboldarkiv.dk