Morten Rutkjær sender roserne videre

6. maj 2019 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Ungdom

Head of Coach Morten Rutkjær, som har en mangeårig relation til HBI tiltrådte sin nye stilling som Head of Coach efter sommerferien 2018, hvor Rutkjærs primære arbejdsområde er udvikling af trænerne i talentsektoren U11 – U19. Rutkjær har UEFA P-licens som er den højeste træneruddannelse der findes inden for fodboldfaget.  

Head og coach Morten Rutkjær efter B licens: "Talent trænerne fortjener stor ros og bestyrelsen har taget den rigtige beslutning i at prioritere økonomi til talentudvikling". 

Efter sidste uges opmuntrende besked fra DBU om at Holbæk fik tildelt to stjerner i licenssystemet, er det en glad Head of coach og Akademiansvarlig Morten Rutkjær, der giver sit billede af de 2 stjerner. 

Jeg syntes det er godt gået, at Holbæk har fået to stjerner og dermed fastholder klubbens B-licens, som giver adgang til divisionerne i U17 og U19. De tiltag klubben har taget med ansættelser af T+ træner, Fysisk træner, Mentaltræner, en kombineret Akademitræner og Talentchef har båret frugt. DBU har lagt stor vægt på, at der er en god sammenhængskraft imellem Holbæk Sportsakademi og HBI.

Head of coach Morten Rutkjær roser bestyrelsen for at prioritere økonomi til talentudviklingen som de to stjerner kræver. Derudover roser han alle trænerne i talent miljøet U6-U19, som har kæmpet en sej kamp. De har ifølge Rutkjær arbejdet under svære betingelser de sidste par år, men har virkelig holdt humøret højt og kæmpet. De to stjerner er helt klart en stor del af deres fortjeneste.  

Det sammenhold der er fra børnesektoren med Simon Erboe i spidsen til U19 holdet med Bo og Jesper Olsen i spidsen er unikt.

Der er en blå tråd, lærevillighed og altid et smil på læben og især en god energi imellem hinanden - uanset om man er U8 træner eller U19 træner. Det er klasse! 

Men HBI kan ikke hvile på laurbærerne. Vi SKAL som projekt og klub væk fra "good on paper and shit on grass". Vi skal have arbejdshandskerne på og til at levere bedre og det gælder på alle parametre i klubben - de to stjerner forpligter! 

Rutkjær gør det da også meget klart, at der venter et hårdt arbejde forude, både når det gælder et yderligere løft af forholdene til talentafdelingen, men også at gøre klubben mere professionel i sin tilgang i at være licensklub og forhåbentlig kommende divisionsklub på senior niveau. 

Morten Rutkjærs vurdering er, at klubben skal have flere personer ind og gerne nye ansigter udefra for at løfte de mange administrative opgaver og samtidig kan bringe ny fodboldfaglig viden ind i klubben.