Mentaltræneren - Sammen er vi stærkest – især når vi spiller hinanden bedre

22. maj 2019 - skrevet af Simon Erboe Rasmussen - kategori: Klubnyt

Da mentaltræner Martin Hartmann sidst i år 2018 blev ansat i Holbæk B&I, var det blandt andet med et stort ønske fra klubbens side om at udvikle trænerne på det mentale område. Dette arbejde er allerede i fuld gang, og lige for tiden har Hartmann fået fingrene i klubbens børnetrænere, der skal igennem et forløb over to aftener, hvor fokus er på den mentale del af træneropgaven.
Martin Hartmann fortæller: ”I HB&I vil vi gerne skabe masser af trivsel og vores fokus skal være at udvikle mentalt robuste børn. Forskningen viser, at når man fokuserer på børnenes styrker, forstærker det de sociale relationer og indlæringen. Som spiller skal man naturligvis øve sig i mange forskellige færdigheder, men det er utroligt vigtigt, at vi som trænere hele tiden har fokus på spillernes styrker.”

Til første trænersamling havde Hartmann fokus på positiv psykologi i børnehøjde og på, hvordan træneren kan forstærke spillernes selvværd og selvtillid. For at eksemplificere dette, lavede mentaltræneren nogle omklædningsrumsøvelser med trænerne, som de efterfølgende skal gå ud og lave på deres årgange.
Spillerne lærer gennem øvelserne, at vi alle sammen kan noget forskelligt. Det øger tolerancen blandt spillerne og de finder på sigt ud af, at når de lægger deres styrker sammen, kan de rigtig meget mere som hold end enkeltvis. Vi skal lære, at sammen er vi stærkest – især når vi spiller hinanden bedre”, fortæller Martin Hartmann.

Til næste trænersamling, der bliver i juni-måned, vil der være fokus på at coache gennem positiv forstærkning samt på, hvordan der kan skabes ”flow” i et træningspas.