Mandfolke præstation i Sydbank pokalen

7. august 2019 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Senior

Ser man på Nykøbings økonomi og sportslige setup, så var gæsterne fra Nykøbing FC kommet på en overkommelig opgave mod nyoprykkerne fra Holbæk, men alligevel sad tilskuerne på det nye Stadion efter slutfløjt og syntes, at de unge Holbæk drenge havde fortjent mere.

Faktisk i en sådan grad, at lyset på Stadion blev tændt få minutter før den ordinære tid var gået, da det på ingen måde så ud til, at nogle af mandskaberne kunne få kampen afgjort før uret skulle nå de 90 minutter.

Nykøbing FC var i 1. halvleg bedre end HB&I, men på ingen måde var de toneangivende. Derfor levede håbet da også i bedste velgående i pausen, da Nykøbing FC gik til pause med en føring på et enkelt mål.

Håbet blev i den grad forstærket fra 2. halvlegs begyndelse, hvor de blåblusede for alvor satte pres på Nykøbings hel- & halvtids professionelle spillere og i en sådan grad at HB&I i de første 25 minutter af 2. halvleg fuldstændig styrede begivenhederne og pressede Nykøbing helt i bund.

Holbæk fik da også fuldt udbytte af anstrengelserne, da Mads Bobjerg Larsen udlignede til 1-1. Da uret rundede de 70 minutter begyndte den fysiske forskel dog at vise sig, og Nykøbing FC fik igen et lille overtag i kampen. Desværre udnyttede de i allersidste minut i den ordinære tid en af de få chancer de havde i 2. halvleg til at bringe sig på 1-2, som også blev kampens slutresultat.

Cheftræner Lars Feist var efter kampen da også ærgerlig over, at holdet ikke fik fuldt udbytte ud af anstrengelserne, men var rigtig godt tilfreds med det udtryk drenge præsterede i 2. halvleg.

Hvis holdet kan præstere på det niveau tilskuerne var vidne til i 2. halvleg, så venter der helt sikkert mange point til holdet i 2. division og lige præcis der kan al energien nu vendes imod.     

Tidligere landsholdsspiller, investor og sportsdirektør i Nykøbing FC Claus Jensen var inden kampstart gæst til førkamp arrangementet i den nye lounge og præsenterede, for nogle af HB&Is sponsorer, et meget interessant indlæg om Nykøbings vej mod Superligaen med en klar plan om at gøre det umulige muligt.

Claus Jensen var misundelig over de flotte faciliteter Sportsbyen kan tilbyde HB&I og selvom han godt havde hørt og læst, at der er nogle mangler, at så havde han en rigtig god pointe i, at vende fokus mod alt det man har fået og hvilke fremtidsmuligheder det giver HB&I og de øvrige idrætsgrene i Holbæk Sportsby.  

Tak til de mange fremmødte på Stadion der var med til at skabe en rigtig god stemning.

Næste kamp for Nordvestsjællands bedste senior mandsskab er på lørdag d. 10. august, hvor holdet skal en tur til Vanløse, der ligesom HB&I fik et enkelt point ud af første runde i 2. division. Kampen fløjtes i gang lørdag kl. 13.00.

Fotos: Laila Versemann, LailaVersemann.com