Hjemmekamp på udebane

28. april 2019 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Senior

Inden kampen var der blomster til 3 af Holbæk drengene der alle trådte ind i 50-kamps klubben. Et stort tillykke til Mads Bobjerg Larsen, Mikkel Adamsen og Sebastian Johansen.

Kampen som på papiret lignede en overkommelig opgave for Holbæk mandskabet, der havde muligheden for at bringe sig komfortabelt foran i DS rækken med 7 point med 7 kampe igen. Desværre gjorde de svære betingelser i form af en mildest talt elendig fodboldbane opgaven meget svær.

Manager Morten Skovby havde inden kampen forudset, at Greve ville stå lavt på banen og forsvare sig godt og den forudsigelse holdt stik. Greve var helt sikkert kommet til Holbæk for at forsvare deres mål og den del af spillet løste de rigtig godt, hvor de kæmpede en brav kamp, men på intet tidspunkt fik Greve sammensat særlig meget når de havde bolden.   

Skovby kunne efter kampen da også kun rose Greve holdet for at gøre det svært for HBI ved at stå kompakt og slå de lange høje bolde uden at bruge underlaget så meget.

Manageren kunne berette, at spillerne i første halvleg blev en smule frustrerede og lod sig gå lidt for meget på af de svære forhold.

Det blev efter Skovbys mening meget bedre efter pausen og han roste spillerne efter kampen for aldrig at give op, men at blive ved med at tro på det på trods af de umulige forhold.

Holbæk mandskabet skabte i kampen ikke ikke et væld af chancer men havde trods alt to skud på stolperne.

0-0 i pausen fik trænerteamet til at ændre system og det gjorde da også, at holdet fik lagt et markant tungere tryk mod udeholdet, men ind ville kuglen ikke.

Manageren var da også meget direkte i sin samlede evaluering af kampen, at han oplevede at spillerne gjorde hvad de kunne, men det gjorde Holbæk kommune til gengæld ikke. Underlaget kostede 2 point længere er den ikke.

HBIs formand Johnny Vejlebo var umiddelbart efter kampen da også meget klar i mælet, at hvis ikke Holbæk kommune kan garantere en fornuftig græsbane til næste fredags hjemmekamp, at så må klubben finde en løsning på problemet og så sende kommune regningen eller alternativt afvikle kampen på kunst banen, som i så fald må gå ind i historiebøgerne som den første 1. holdskamp i maj måned der ikke bliver afviklet på græs.

Holdet ligger stadigvæk nr. 1 i DS rækkens pulje 1 med 5 point ned til Avedøre og der er nu ”kun” 7 kampe tilbage. Fredag d. 3. maj fløjtes der op til en ny spændende kamp, når HBI tager i mod det velspillende hold fra GVI. Kampen fløjtes i gang 18.30 et sted på Borgmestergårdsvej. Kom og bak de lokale helte op, der er brug for masser af opbakning.  

Fotos: Laila Versemann, lailaversemann.com