Henrik Sømark NY Head of Coaching

3. august 2019 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Klubnyt

Ungdomsafdelingen har igen fået ansat en særdeles kompetent resurse.

Henrik Sømark er pr. 1. august tiltrådt som Head of Coaching, hvor han overtager jobbet efter Morten Rutkjær, som er startet som assistenttræner i 2. div. klubben B93. 

Sømark er uddannet UEFA A-licens træner og ved siden af sit fodboldvirke i HB&I underviser han på Realskolen i Holbæk. Henrik Sømark er sidste år, sammen med sin familie, flyttet tilbage til regionen hvor de er bosiddende i Regstrup.

Rollen som Head of Coaching ligger Sømarks primære ansvarsområde omkring U16-U19, hvor han i samarbejde med trænerne på årgangene skal optimere betingelserne for både trænere og spillere. Han skal være en ekstra ressource på og uden for banen i forhold til sparring og struktur, samt være bindeled til T+-årgangene og Senior.

Henrik Sømark har været i HB&I før, hvor han i flere år var træner for klubbens talentfulde årgang 94, men efter han blev færdiguddannet som skolelærer drog kæresten og han nærmere København.

I den periode var Henrik Sømark ansat i Brøndby IF omkring deres U17 ligahold, hvor han var assistent for trænerlegenden John Ranum.

Henrik Sømark udtrykker, at samarbejdet med et team fra den øverste hylde i Danmark har rustet ham godt til hans nye opgave i HB&I, selvom Brøndby IF naturligt har en anden identitet end HB&I.

Sømark er derfor helt bevidst om, at han sammen med de øvrige udviklere i HB&Is talentafdeling skal finde sin egen vej, men at hans erfaringer fra Brøndby tiden helt sikkert kan hjælpe med hvilken retning der skal sigtes efter.  

HB&Is nye Head of Coaching forventer, at han i samarbejde med fagligt dygtige og engagerede trænere og ledere, skal være med til at rykke klubbens talentafdeling, så HB&I bliver mere attraktive for spillere og trænere i regionen.  

Sømark glæder sig personligt og på klubbens vegne, at kunne være med til at præge og udvikle de nye ambitiøse rammer i Holbæk sportsby.

Fra klubbens side ønsker vi Henrik Sømark et stort velkommen og samtidig en stor tak til Morten Rutkjær for at hans arbejde for HB&I.