Golfstrømmen holdt varmen da en halv pelikan kom til Holbæk

18. oktober 2019

 

Af søm


Golfsporten har taget fuglelivet til sig. Det fortæller udtryk som birdie, eagle og albatros om. I Holbæk er endnu et fjeret væsen observeret på Kirsebærholmen. En halv pelikan.

Det skete, da en aldrende flok fodboldspillere med fortid i HB&I satte hinanden stævne til HB&I Legends Open, som turneringen er døbt.

Det danske efterår viste sig hen ad eftermiddagen fra sin mindre pæne side, og da feltet nåede ud omkring 9. hul, blæste det en halv pelikan. En hel pelikan vil nogle af deltagerne endda mene.

Det noget skumle vejr med dansk regn og rusk kunne ikke ødelægge fornøjelsen for de fornuftigt klædte fodboldkoryfæer.

Golfstrømmen holdt på varmen - ligesom den rigtige, der er rejsende i varmt vand. Både golfspillerne og de fire hjælpere, der kørte rundt med forsyninger i form af chips, slik, øl, vand og frugt plus et skvæt rom, havde en dejlig dag.

Gensynsglæden blandt spillerne var stor, for adskillige havde ikke set hinanden i ganske mange år. Nogle gjorde også nye bekendtskaber.

Flere spillerne fra 1980'erne og 90'erne kendte ikke Torben Hansen, Per ”Buster” Christiansen og Finn Christensen, der slog deres Holbæk-folder i de store år midt i 1970'erne.

Første golfbold blev sendt af sted klokken 12, og vejret var fint, da holdene teede ud. Men da blæsten tog fat, blev det alvor.

- Jeg kan nævne hul 11 - et par 3 ud over fjorden. Der blev der anvendt driver til at komme de cirka 170 meter over vandet til flaget, fortæller en af arrangørerne, Kim Harrsen.

Vinden og regnen var hårde modspillere, men der blev kæmpet for gode scores. Der blev både ledt efter vildfarne bolde og slået flotte slag.

Der blev både spillet individuelt og holdmatch,- med pengepræmier til dem, der kom nærmest flaget på par 3 hullerne.

Her viste Claus ”Takkel” Jacobsen i flere tilfælde den præcision, nogle husker ham for fra fodboldbanen. Og det tjente han en skilling på.

Efter cirka fem timers golf var alle tilbage i klubhuset. Våde. Mens spillerne var i bad, sad komiteen i møde og regnede på, hvem præmierne skulle tilfalde.

Via sponsorer var det blevet til en præmiesum på cirka 5.000 kroner, som blev pænt fordelt mellem holdene.

Frank Nielsen, indvandret Holbæk-målmand i slutningen af 1980'erne, var en ørn med køller og jern og samlede flest point i forhold til handicaptal.

Den tidligere Holbæk-træner Kim Splidsboel tog titlen som nummer sjok. Og gjorde det med godt humør.

Golfklubbens restaurant, Albatros, diskede op med en lækker tre retters menu, som blev nydt sammen med præmieuddeling og forskellige HB&I-quizzer.

Spørgmålene handlede blandt andet om om dagens deltagere. Et af dem lød: Hvor mange landsholdspillere har vi i selskabet i dag?

Det rigtige svar var fire. Nemlig Torben Hansen, Per Tofte, Kim Stroustrup og Kim Splidsboel. Sidstnævnte, der er en årgang 1955 og var Holbæk-træner i 1990-91, spillede syv u-landskampe i 1973 og 74.

En af dem var faktisk på Holbæk Stadion mod Sverige, der vandt med 2-0. Forsvarsspilleren Splidsboel fra Hvidovre var ved den lejlighed blandt andre på hold med Per Wind, Søren Lerby og Frank Arnesen.

For de historisk interesserede kan vi fortælle, at Torben Hansen er noteret for én A-landskamp og fem ungdomslandskampe.

Den snart 68-årige ”Tarter” var i startopstillingen, da Danmarks A-landshold i maj 1973 vandt med 1-0 over Norge i Trondheim, på et mål af B1901'eren Hans Ewald Hansen.

Holbæk-topscoreren, der kom fra Knabstrup, var med i fem U21-landskampe, heraf fire på udebane og en i Randers.

I to af kampene spillede han han fuld tid, og i tre af de fem kampe blev det til nederlag mod samme nation, nemlig Vesttyskland, med en samlet score på 0-6.

Per Tofte er noteret for en enkelt ungdomslandskamp, i efteråret 1975 mod Sverige, der vandt med 2-1 i Aarhus. Den snart 65-årige Tofte blev skiftet ind for B1903's Carsten Nielsen i kampens slutfase.

Den yngste landsholdsspiller i feltet i Holbæk var Kim Stroustrup, der er årgang 1965 og i denne måned fylder 54 år.

Han spillede i 1981 fem U17-landskampe med én sejr, to uafgjorte og to nederlag. Sejren faldt mod Norge, der blev besejret med 4-0. Den nuværende DBU-direktør Peter Møller var en af målscorerne.

I flere af Stroustrups landskampe var han holdkammerat med holbækkeren Claus Pörösei, som opnåede i alt 15 ungdomslandskampe. Men det er en anden historie.

Tilbage til golfbanen. På det ene af billederne fra de gamle fodbolddrenges træf ses de to hofteopererede Per Tofte og Ole Rasmussen i en af servicevognene.

Tofte fik ny hofte i Holbæk for nylig, mens Rasmussen fik monteret sin reservedel for nogle år siden.

Det andet foto viser feltet, med hjælperne. Bagest fra venstre er det Jesper Gettermann, Finn Christensen, Erik B. Sørensen, Kim Harrsen, Frank Nielsen, Ole ”Gummi” Rasmussen, Claus ”Takkel” Jacobsen, Kim Stroustrup, Lars Kryl og Per Tofte.

Forrest ses Per ”Buster” Christiansen, Kim Splidsboel, Lennart Madsen, Henrik ”Orm” Wallem og Torben ”Tarter” Hansen.

Det ligger så godt som fast, at det hyggelige golftræf for gamle HB&I-kæmper gentages næste år og endda med et udvidet felt.

Den halve pelikan bliver ikke inviteret til at komme blæsende i 2020. Og det er ikke muligt, at selveste kondoren kommer.

Man har hvisket os i øret, at den store fugl er meget sjælden. Ikke mindst i golf. Prøv selv at google.