2-årig kontrakt til Mathias Eilstrup Larsen

4. november 2019 - skrevet af Asger Madsen - kategori: Senior

1. holdet formåede desværre ikke at sætte point på kontoen i søndagens kamp, men til gengæld skete der en anden fantastisk nyhed for HB&I.

Mathias Eilstrup Larsen har været en del af klubbens talentmiljø siden han kom fra Nykøbing IF som U13 spiller og er i en ung alder som bare 20-årig blandt de allerdygtigste centralforsvarere i 2. division.

Larsen som han jo kaldes i klubben ligger ikke skjul på, at han er meget glad for den tillid HB&I har vist ham ved at tilbyde ham hans første DBU kontrakt.

Adspurgt om hans efterhånden mange år i klubben ligger Larsen ikke skjul på, at han fra første dag følte sig velkommen, hvor han blev en del af klubbens talentfulde årgang 99. Mathias oplevede hans mangeårige cheftræner på årgangen Morten Skovby give ham meget tydelige fokusområder for at bringe sig derhen hvor han er i dag.

Larsen huserede dengang på den centrale midtbane, men blev af klubbens daværende talentchef og U17 træner Klaes Egel Rasmussen, som i dag udvikler talenter i Norske Haugesund, en plads i midterforsvaret. En disposition han på det tidspunkt ikke helt var enig i, men som Larsen i dag jo godt kan se gav rigtig god mening.

Larsen er på banen super dygtig i det opbyggende spil, hvor han mestre både det korte og det lange spil til UG. Elementer han sender varme tanker til trænerne på Holbæk Sportsakademi og Stenhus Sportscollege, hvor han netop fik de færdigheder som opgave, for at udvikle spidskompetencer på en dengang ellers god allrounder.

Larsen har selv et mål for sin fodboldkarriere og det er at kunne komme til at leve af det han holder aller mest af nemlig fodbolden.

HB&Is talentchef og konstituerede sportschef Rasmus Stenild er særdeles tilfreds med papiret på Mathias Larsen, hvor han fremhæver at det som Larsen står for, netop er det DNA klubben ønsker at vise frem på eget 1. hold, og med det for øje i fællesskab lave en udviklingsplan for spilleren, så HB&I på et senere tidspunkt kan sende ham videre til miljøer fra øverste del af 1. division eller allerhelst Superligaen.

Rasmus Stenild fremhæver at Larsen ud over nogle gode færdigheder og en fantastisk indstilling, har stærke lederegenskaber, som har været en af deres fælles fokusområder for Larsens udviklingsplan.

Stenild fremhæver Larsens evne til at træffe gode beslutninger uanset hvor presset han kan være í en given situation, og så ligger det jo som en klar strategi af HB&Is DNA at give unge talenter tilliden til at spille med som ganske unge på divisions niveau.

Den konstituerede sportschef er da heller ikke i tvivl om, at et godt og trygt talentmiljø har givet Mathias Eilstrup Larsen den bedste forudsætning for at vise sig godt frem til klubber på højeste niveau i Danmark.

Fra HB&I skal der lyde et kæmpe tillykke til Larsen, hvor han sidste år på DS niveau og i denne sæson på 2. divisions niveau, har formået at vise standarden for hvad man kan opnå ved en målrettet indsats i HB&I.