Tingager før tysk fodbold-eventyr: Det var i Holbæk, det tog fart

4. januar 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

I rigtige fodbold-eventyr skal hård modstand, svær modgang og nagende tvivl først udfordres og siden overvindes, før lykken vender og kampen vindes af det viljestærke og beslutsomme talent. Sådan skal det være. Det skal ikke være for nemt.

Den 24-årige eks-HBI´er Frederik Tingager skal måske nok lede med lup efter alvorlig modgang i de seneste år af en fodbold-karriere, der nu efter bare et par sæsoner hos Superligaklubben OB sender ham videre til Eintracht Braunschweig i den tyske 2. Bundesliga. Men der var engang:

Jeg havde det utroligt svært og havde meget modgang, da jeg var i Brøndby. Jeg boede derinde alene fra jeg var 16-20 år og havde egenligt allermest lyst til at stoppe med at spille fodbold”, skriver Frederik Tingager blandt andet i et mail-svar fra Braunschweig på www.hbi.dk´s spørgsmål.

Hvilke overvejelser, sportslige og personlige, gjorde du dig, før du skrev under på kontrakten med Eintracht Braunschweig?

Jeg gjorde mig store overvejelser. Jeg har altid fundet tysk fodbold interessant, blandt andet fordi der er så stor interesse for fodbold i Tyskland. Og spillestilen passer mig perfekt. Det er klart, at det bliver en udfordring at flytte til et andet land og lære sproget, men det er ikke noget, der skræmmer mig. Det er en del af gamet.”

Hvad ved du om din nye klub?

”Jeg ved, at det er en stor klub med masser af historie. De var kun én kamp fra at rykke op i Bundesligaen sidste år, men tabte desværre til Wolfsburg i play off-kampen om at rykke op. Så klubben har en masse kvalitet og ambitioner. Det tiltaler mig. Så har de en kæmpe fankultur. De har i snit 20.000 tilskuere til deres kampe. Jeg har allerede mærket det, da mellem 100 og 200 har kontaktet mig og ønsket mig tillykke på diverse medier.”

Hvilken betydning har dine tidligere klubber, Tuse IF, HB&I og Brøndby IF haft for din karriere?

”Alle tre klubber har haft en stor betydning for mig. Tuse IF var der, hvor hele rejsen startede. Jeg har altid været glad for at spille der, og der har altid været et godt sammenhold. Holbæk var der, hvor det hele ligesom tog fart. Jeg udviklede mig utroligt meget, og havde nogen dygtige trænere og holdkammerater, som gjorde at det gik stærkt for mig. Så havde jeg et lille afbræk i Brøndby, hvor jeg tror, at jeg lærte allermest. Måske ikke fodbold-mæssigt, men menneskeligt. Jeg havde det utroligt svært derinde og havde meget modgang. Jeg boede derinde alene fra jeg var 16-20 år og havde egenligt allermest lyst til at stoppe med at spille fodbold. Jeg var udfordret mentalt. Men jeg blev ved med at hænge i, og nu sidder jeg her i Braunschweig. Så … hvor der vilje, er der vej. Det lyder rigtig cliche agtigt, men det er så sandt.”

Hvad er det vigtigste, din træner i OB, Kent Nielsen, har lært dig?

Uha, Kent har lært mig utroligt meget i de to år, jeg havde ham som træner. Han pressede mig hver eneste dag og krævede så meget af sine spillere. Jeg kan ikke kun nævne en ting, han har lært mig. Han har lært mig alt om, hvad det kræver at nå til tops i det game. Ikke kun defensivt, men også offensivt når du driver bolden frem. Det vil jeg tage med mig. Og bygge på.”

Hvad har opholdet i OB lært dig om dit eget niveau?

”Utroligt meget. Jeg kom til klubben som en spiller, der skulle tage ved lære, og jeg forlader klubben som stamspiller. Jeg er bevidst om både mine kvaliteter og mine svagheder. Selvindsigt er noget af det mest vigtige i denne her branche. Men samtidig skal du også have en tro på dig selv. Jeg tror på mig selv, og det har jeg altid gjort. Og så er det egentlig lige meget, hvad andre fortæller dig. Jeg kan nævne mange, som mente, at jeg aldrig ville klare den.”

Hvad er dit næste skridt i karriere-planen?

”Jeg har selvfølgelig nogen personlige mål med mit skifte. Vil gerne bide mig fast og få en masse spilletid. Men mit største mål er at blive den bedste spiller, jeg kan blive. Og så håber jeg, at når jeg er færdig med min karriere, så kan jeg sidde tilbage og sige, at jeg kunne ikke gøre mere. Så må vi se hvor langt det rækker.”