Tingager er klar til klubskifte efter ”det bedste halve år i min karriere”

24. maj 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

Overraskende for mange valgte den tidligere HBI´er Frederik Tingager efter et par fremgangsrige sæsoner hos Superligaklubben OB i vinter at skifte til traditionsklubben Eintracht Braunschweig i den tyske 2. Bundesliga.

Sidste år var Eintracht Braunschweig i play off om oprykning til Bundesligaen. Nu er det en kendsgerning, at klubben rykker ned i 3. liga.

Dybt skuffende, selvfølgelig, og en alvorlig streg i regningen for 25-årige Frederik Tingagers karriere-plan.

Har du nu fortrudt skiftet fra OB?

Nej, jeg har ikke fortrudt. Jeg mener selv, jeg er blevet en bedre spiller, og sådan noget som nedrykning kan ske, når man tester sig selv, springer ud i det, og kommer ud af sin comfort zone. Sådan som jeg gjorde.”

Status efter et halvt år i tysk fodbold?

Jeg har faktisk haft det bedste halve år i min karriere. Det lyder måske mærkeligt, når sæsonen endte som den gjorde, men når jeg kigger på mig selv, er det gået over al forventning.”

Jeg har spillet 14 kampe ud af 17. De første tre kampe sad jeg på bænken. Jeg skulle lige vænne mig til spillestilen og sproget, men efter de tre første kampe, så jeg mig ikke tilbage.”

Jeg har haft fantastiske oplevelser, og jeg har oplevet mere på det halve år, end jeg nåede i hele min karriere inden skiftet. At spille på udsolgt stadion hver eneste weekend, og spille for 45.000 tilskuere en mandag aften i Nürnberg, det er altså noget man husker.”

Overvejelser efter nedrykningen til 3. liga?

Det er ikke er optimalt at forsætte i 3. liga. Jeg sagde til min agent allerede i vinter, at jeg ikke tager fra Danmark til Tyskland for at spille 3. liga. Så min kontrakt er skruet sådan sammen, at jeg kan komme ud af den. Det arbejder min agent og Eintrachts sportschef på. Der er en fornuftig dialog, og jeg er fortrøstningsfuld, selv om det har været en meget svær tid efter nedrykningen.”

Personligt var jeg utrolig glad for at bo i byen. Jeg havde fået mig rigtig gode kammerater. Men sådan er det. Det er en del af gamet. I sidste ende skal man tænke på sig selv. Jeg har en karriere, og jeg vil have så meget ud af den som muligt.”

Hvad har du lært om dit eget niveau - og om tysk fodbold?

Jeg har lært, at jeg kan begå mig. Når man skifter til en ny liga, tvivler man måske en smule på, om man har niveauet. Men allerede fra første træning med Eintracht vidste jeg godt, at jeg har det, der skal til.”

Tysk fodbold er meget anderledes end dansk. I kampene er intensiteten utrolig høj. Du kan ikke tillade dig et øjeblik, hvor du lige får vejret. Hvis du ser på hvordan Brøndby spiller nu, sådan spiller alle de 14 hold i 2. bundesliga. Det er utroligt underholdende. Du har ingen tid på bolden, så du skal træffe en beslutning med det samme. Men det er fedt. Og jeg tror, det er en af grundene til at der er udsolgt til alle kampene. Tilskuerene får noget for pengene.”

Fremtiden?

Jeg er åben for alt, der kan gavne min karriere. Min første prioritet lige nu er at blive i udlandet. Jeg kunne sagtens se mig selv fortsætte i Tyskland. Jeg har fået kulturen ind under huden. Og næsten lært sproget..”