Tilfreds manager før sæsonstart: Kontinuiteten bevaret i ung trup

30. juli 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

Fire førsteholdsrelevante spillere har forladt HBI i sommerpausen, ni nye er tilført truppen – heraf syv førsteårs-seniorer fra klubbens egen ungdomsafdeling.

Manager Morten Skovby er godt tilfreds med den trup, der fredag aften i Herlev tager hul på sæsonen som meget gerne skal få HBI tilbage i 2. division:

Umiddelbart vil jeg mene, at den er på niveau med med forårets trup. Jeg er super glad for, at vi med den minimale afgang kan bevare kontinuiteten i truppen. Det betyder, at vi kan arbejde videre med de ting som lykkedes bedre for os i anden halvdel af sidste sæson end i første halvdel.”

Mest markante spillerafgang er sidste sæsons anfører, Jonas Thomsen. Han vender tilbage til Svebølle, hvor han ikke behøver bruge så megen tid på fodbold. Målmand Christian Mortensen har lagt handskerne på hylden og brødrene Lasse og Claes Meinert Pedersen er flyttet til København og stopper i HBI.

Helt ny i truppen – og den eneste som ikke tidligere har spillet i HBI - er angriberen Rasmus Suhr Petersen, 24 år, som senest har spillet i Stenløse, hvor han var topscorer. Han har tidligere spillet i 2. division for både FC Egedal og BSV.

Jonas Lund skiftede fra HBI til Næstved som U19-spiller. Nu er han tilbage i barndomsklubben og glider ind i førsteholdstruppen sammen med syv talenter fra HBI`s eget U19-hold: David Paris, Benjamin Bang, Kristian Paris, Mathias Larsen, Nikolaj Frandsen, Kristian Skovby og Simon Engberg.

Flere af dem har allerede fået senior-debut og vist, at de sagtens kan spille med om pladserne. De er uddannet gennem klubbens blå tråd med samme spillestil og koncept som vi praktiserer på senior-niveau. Det gør bare, at de langt nemmere træder direkte ind i truppen”, siger Morten Skovby.

Gennemsnitsalder på 21 år

Med en gennemsnitsalder på bare 21 år er det en meget ung trup, Morten Skovby og det øvrige træner-team har at arbejde med.

Det vil uden tvivl give nogle udfald hist og pist. Men uddannelsen af egne spillere er en vigtig del af klubbens strategi. Det har vi i senior-teamet sagt ja til at gennemføre, så det bakker vi naturligvis 100 procent op omkring”, forsikrer Morten Skovby.

Den nemme løsning ville være at hente nogle spillere udefra med en masse divisionserfaring, men for det første vil de formentlig hurtigt være væk igen, for det andet ville der ikke være noget at arbejde hen imod for vores egne talenter. Og i så fald ville klubbens talentudviklingsstrategi jo være helt overflødig.”

I den nuværende trup har 26 ud 30 spillet ungdomsfodbold i Holbæk. Det er der ikke mange andre klubber som kan matche. Og hvad de unge spillere ikke har i erfaring, det har de heldigvis i ærgerrighed, lærevillighed, talent og HBI-hjerte.”

Morten Skovby - flere af de unge har allerede vist, at de kan være med. (Foto: Laila Versemann)