Talentkoordinator forlader HBI – skifter til drømmejob i norske FK Haugesund

23. marts 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Klubnyt

En af nøglepersonerne i HBI´s nye, ambitiøse udviklingsprojekt, Talentkoordinator og U17-træner Klaes Egel Rasmussen, flytter til Haugesund i Norge, hvor han 1. april tiltræder en fuldtids drømmestilling som træner- og spillerudvikler hos FK Haugesund, der har spillet i den bedste norske række – Eliteserien, hedder den nu - i de seneste ni sæsoner.

Jeg har lavet en aftale frem til 31/12/2020, altså knap tre år. Jeg skal primært arbejde med to opgaver: trænerudvikling og spillerudvikling. Jeg skal koncept-udvikle et regionssamarbejde, der fokuserer på at højne trænerniveauet i regionen, samtidig skal jeg være en del af spillerudviklingen for de dygtigste U12-U15 spillere. Klubbens målsætning er, at 1/3 af 1. holdets trup skal være egenudviklede spillere, så jeg får en nøglerolle.

FK Haugesund har en omsætning på mere end 80 millioner norske kroner og beskæftiger ca. 70 årsværk. Klubbens bedste resultat er bronzemedaljer i 2013. Sidste år, 2017, spillede klubben også med i Europæisk fodbold efter en 4. plads året før.

Byen Haugesund er nogenlunde på størrelse med Holbæk, små 40.000 indbyggere, og ligger smukt placeret mellem Bergen og Stavanger helt ude på vestkysten.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du besluttede dig?

Jeg havde primært to spørgsmål i hovedet. Vil min familie med? Og er jeg parat til at forlade projektet i Holbæk. Det første stod hurtigt klart. Mille var frisk på et familieeventyr i Norge, og da My er kun lige er fyldt to år har vi god tid til skolealder osv. Det andet spørgsmål var straks værre. For jeg er måske slet ikke klar til at forlade projektet i Holbæk. Jeg kan mærke, hvordan jeg stadig brænder for det. Selv efter jeg har sagt op, kaster jeg mig hele tiden ud i nye diskussioner og snakke om udvikling og fremtid for Holbæk BI og skoleprojekterne på Stenhus.”

Alligevel tog det dog ikke lang tid at beslutte, at vi gerne ville prøve at rejse ud som familie. Tidspunktet og jobbet i FK Haugesund passede perfekt til mig og familien. Hvor mange får muligheden for at kunne leve af fodbold i andet land? Jeg nåede det som spiller, nu får jeg muligheden som træner. Tilmed i en spændende klub og i en kultur hvor vi hurtigt kan tilpasse os.”

Hvordan har HBI udviklet sig, siden du kom til klubben for nu over fem år siden?

Jeg startede på Holbæk Sportsakademi og blev et år senere tilknyttet HBI. Først som U15 træner, så T+Træner og siden januar 2017 har jeg været fuldtidsansat som Talentkoordinator og U17 træner på tværs af Holbæk Sportsakademi og HB&I.”

Da jeg kom til klubben, Nordvest FC var det dengang, mistede vi B-licensen og økonomien så ikke god ud. Siden er der blevet knoklet med tingene på mange forskellige niveauer. Jeg synes, HBI går en spændende fremtid i møde, særligt med indflytningen i Holbæk Sportsby i 2019.”

Når jeg ser på Talentudviklingen i Holbæk over de seneste fire år, er jeg stolt over, hvordan vi er kommet styrket tilbage efter at vi mistede B-licensen i 2014. Vi har styrket samarbejdet med skoleprojekterne på Stenhus, og i dag står vi med et samlet talentudviklingsprodukt der på nogle områder har højeste nationale niveau. Særligt HBI´s samarbejdet med skolerne er mange større klubber misundelige på. Med Holbæk Sportsakademi, Stenhus Fodbold College og HBI som samlet enhed er vi i et godt alternativ til de allerbedste udviklingsmiljøer i Danmark. Bestyrelsens arbejde med økonomi og prioritering af midler kombineret med det kæmpe arbejde der er lavet i Eliteudvalget, trænergruppen og skoleprojekterne er beundringsværdigt.”

Hvor er HBI på vej hen, som du ser det?

Jeg synes, vi er blevet dygtige til at træffe de store beslutninger. Den seneste er, at klubben ansætter en Børnefodboldudvikler på deltid. Det er alfa og omega at få udviklet et koncept, der skaber en god start som fodboldspiller i HBI. Det kan kun lade sig gøre, hvis trænerne bliver klædt på til at levere god træning og deraf udvikle dygtigere spillere. Samtidig ansætter HBI jo en Talentchef på fuld tid på tværs af Akademi og klub. Derved sikrer man, at de gode ting der foregår i talentudviklingen kan udvikles endnu mere.”

Jeg tror, fremtiden for talentudviklingen i Holbæk er lys. Med bedre talentudvikling kommer der bedre spillere. Tålmodighed i fodbold findes kun sjældent. Men jeg tror, at det bliver et nøgleord i forhold til resultaterne på seniorniveau. Om 3-4 år vil vi se de første frugter blive høstet af det arbejde der foregår i dag. Først om 5-10 år vil det kulminere. Min drøm er, at HBI om ti år er etableret i top 25 i Danmark på seniorniveau. Gerne, selvfølgelig, med spillere udviklet og opvokset i lokalområdet.”