Talentchefen ser et kæmpestort HBI-potentiale, men: Det er nu ...

29. august 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Klubnyt

Han er rimelig klar i spyttet, HBI´s nye, unge, fuldtidsansatte talentchef. Han lytter og svarer venligt, kontant. No bullshit. Han har set og hørt, hvad han har set og hørt.

Rasmus Stenild er 32 år, men han har allerede skabt sig en solid, teoretisk fodboldfaglig ballast og, ikke mindst, pakket mange års praktisk erfaring med talentudviklingsarbejde fra langt større adresser end den, han nu har forpligtet sig til at hjælpe på vej, i rygsækken.

Hvad er så hans indtryk af HBI efter en måneds tid med møder, iagttagelser og samtaler med folk i og omkring klubben?

Konklusion i tre overskrifter:

”HBI er en klub med et kæmpe potentiale” - ”HBI har manglet retning, struktur og tydelighed” - ”HBI står lige nu på en brændende platform: det er nu ...”

Inden talentchefens egne, uddybende, kommentarer til de tre overskrifter, lidt mere præsentation:

Rasmus Stenild er fra Århus, hvor han nu igen har bosat sig efter halvandet år på Cypern, hvor han arbejdede i et talentprojekt i storklubben AC Omonia Nicosia. Inden da var han i en årrække år leder af AGF´s talentsamarbejde med 67 samarbejdsklubber i Østjylland. Sideløbende tog han en bachelor i uddannelsesvidenskab ved Århus Universitet, blev UEFA A-licens træner som 25-årig. Og så er han i øvrigt kun en hovedopgave fra at have færdiggjort en diplomuddannelse i ledelse.

Ud over arbejdet som talentchef i HBI er Rasmus ansat som træner på Holbæk Sportsakademi.

Rasmus Stenild tager færgen fra Århus til Odden et par gange om ugen, han har et værelse på Stenhus til overnatning, hjemmearbejder når det kan lade sig gøre. Det går fint, siger han.

Fra superligaklubben AGF til storklubben Omonia Nicosia på Cypern til nu HBI og Holbæk Sportsakademi. Hvordan hænger det sammen?

”Både i AGF og senest på Cypern, hvor AGF´s tidligere cheftræner, Jesper Fredberg, fik mig med, var jeg på mellemleder-niveau. Det har givet en masse erfaring, men efter Cypern følte jeg mig klar til selv at stå i spidsen. Så da jeg blev opmærksom på jobbet i Holbæk og havde haft nogle samtaler med Asger Madsen (HBI s elitechef, red.) takkede jeg ja til det spændende og ambitiøse projekt, HBI har gang i.”

Du er stadig ny i klubben. Har du fået et indtryk af klubbens tilstand og potentiale?

”Jeg ser HBI som en klub med et kæmpestort, men endnu uforløst potentiale. Vi har en meget ung seniortrup, lovende setup på vej omkring børnefodbolden, klubben har B-licens, flytter snart til nye rammer i Sportsbyen. Og så har Holbæk jo rent geografisk et stort opland at trække på.”

”Mit indtryk er også, at her er en fodboldklub som i årevis har manglet retning, struktur og tydelighed i forhold til trænere, spillere, ledere, forældre og frivillige.”

Det lyder ret indlysende med retning, struktur og tydelighed, men hvordan gøre de fine ord til konkret handling?

”Topstyring lyder så negativt, men det er min erfaring fra de klubber, jeg har været i, at folk gerne vil ledes. Det kræver bare, at trænere, ledere, frivillige hjælpere og andre med tilknytning til klubben motiveres og får en følelse af medindflydelse og medejerskab i det arbejde, de har involveret sig i.”

Fodboldfilosofi? Er den ikke beskrevet i det 80 sider lange Den Blå Tråd (se under Praktisk info på www.hbi.dk)?

”Jo, HBI´s fodboldfilosofi er og skal være med tydeligt afsæt i Den Blå Tråd. Klubben står for teknisk funderet, boldbesiddende fodbold. Det bliver der ikke ændret på, men Den Blå Tråd skal konkretiseres og forsimples. Også skal den kunne tages med ud på banen – både i fysisk og overført betydning - så den ikke står og samler støv i et kontorlokale.

Hvordan?

”Blandt andet ved at alle klubbens ungdomstrænere, på alle niveauer, fokuserer på ganske få, måske tre, elementer i spillet. Alle skal træne ud fra Den Blå Tråd og der skal demonstreres øvelser i praksis på træningsbanen, men også beskrives så kort og tydeligt, måske seks-syv sider, at alle vores trænere kan overkomme at læse og lære det.”

Så der er noget at tage fat på for en ny talentchef?

”Jo, men klubbens potentiale er ikke noget jeg skal eller kan forløse alene. Det er noget alle gode kræfter i klubben skal stå sammen om. Ellers går det ikke.”

Hvad sker der så?

”Som jeg ser det, står HBI lige nu på en brændende platform. Jeg ved, der har været lavet flere tre- og femårs planer, som skulle få klubben tilbage i nærheden af toppen i dansk fodbold. Denne gang skal det lykkes. Ellers er jeg bange for, at potentialet ikke forløses.”

”Man skal gøre sig klart, at HBI gennem årene har blødt og blev kørt bagud i forhold til konkurrerende klubber, som i højere grad formåede at tiltrække unge talenter fra Holbæks opland. Og jeg tænker ikke på de helt store klubber, Brøndby, FCK, Nordsjælland, som jo kun tager imod de allerstørste talenter.”

”Vores ambition er at vise, at HBI og Holbæk Sportsakademi nu har et attraktivt og konkurrencedygtigt tilbud til alle egnens fodboldtalenter. Vi kan tilbyde et miljø, hvor de kan udvikle sig og teste deres niveau mindst lige så godt, som hvis de lader sig friste til at skifte til andre sjællandske klubber, der lige nu har et højere rangerende seniorhold end Holbæk.”

Og du er kommet til Holbæk, fordi du selv tror på det?

”Ja, helt sikkert. Jeg tror på, at klubben kan samle de fornødne kræfter til at forløse potentialet.”