Smal sejr over bundholdet, men nu er Holbæk rækkens bedste udehold

7. april 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

”Holdet spillede bestemt ikke nogen prangende 1. halvleg i modvinden, men det kan nok ikke spille meget bedre end det gjorde i 2. halvleg. Vi skulle bare have scoret et par mål mere, chancerne var til det.”

Sådan lød konklusionen fra en altså kun delvis tilfreds manager, Morten Skovby, efter sejren på kunststofbanen i Karlslunde.

Efter hvad manageren selv betegner som ”en lille opsang i pausen” gik Holbæk-spillerne til 2. halvleg med hurtigere boldomgang og et markant øget energi-niveau i pres-spillet mod det defensivt indstillede hjemmehold.

Kampens eneste mål faldt i 79. minut, da Jonas Bengtsson sendte en fin, dyb stikning til Mikkel Jensen som afsluttede effektfuldt med højrebenet.

Den beskedne, sent tilkæmpede 1-0 udesejr over rækkens bundhold er ikke i sig selv imponerende, men det er alligevel tankevækkende, at Holbæk nu efter topholdet Slagelses 1-1 kamp i Fredensborg har overtaget positionen som rækkens bedste udehold. Simpelthen.

Holbæk har spillet sig til 20 points i sæsonens ni udekampe (seks sejre, to uafgjorte, et nederlag), Slagelse er noteret for 19 points på udebane. Til gengæld har Holbæk kun opnået 9 points i sæsonens otte hjemmekampe (tre sejre, fem nederlag). Slagelse har til sammenligning 22 points for syv sejre og en uafgjort.

Mikkel Jensen - matchwinner for Holbæk (Foto: Laila Versemann)