NY MENTALTRÆNER I HBI

8. november 2018


HBI kan med stor glæde præsentere vores nye mentaltræner, Martin Hartmann.
Martins opgave bliver at støtte op om de psykologiske mekanismer, der er i spil, når en klub som HBI skal udvikle spillere, der jævnligt skal præstere på højt niveau og under højt pres.
”Den mentale del rummer det måske største udviklingspotentiale i fodboldspillet – ikke bare i HBI - men i hele fodbold-Danmark. Derfor er vi både glade og stolte over at kunne præsentere en kapacitet som Martin Hartmann. Martins primære fokus vil være klubbens 1. holdstrænere i ungdomsafdelingen samt enkeltstående cases i klubben. I HBI vil vi gerne sætte stor fokus på trænerudvikling – og dette er ét af mange tiltag i forhold til devisen; coach the coach”, udtaler talentchef Rasmus Stenild.


Martin Hartman har været tilknyttet klubben siden 2016 som træner og har i efteråret arbejdet med mentaltræning for U13 drenge.
Martin er 49 år, har en Master i organisationspsykologi, kognitiv og metakognitiv psykoterapeut, coach og hypnoterapeut. Han er partner i konsulentfirmaet Knudsen & Hartman, hvis fokus er at skabe resultater gennem personlig udvikling samt løse forskellige opgaver i både private og offentlige virksomheder.
”Vi ved, at vores fodboldsspillere oplever et stadigt større pres til sig selv og af omverdenen. Har man ikke redskaberne til at håndtere dette pres, kan det udmønte sig i stress og flytte fokus fra det, som det reelt handler om – nemlig at få det optimale ud af træningen og toppræstere i hver eneste kamp og konkurrence”, udtaler Martin Hartmann.
”Gennem mentaltræning styrker spilleren sin evne og selvforståelse til at kontrollere sin opmærksomhed. Spilleren vil lære at kunne fastholde sin motivation, få bedre kontrol over pressede situationer og forstå sine fejl som en udviklingsproces. Når spilleren udvikler et ”growth mindset” vil denne hurtigere kunne vende tilbage til sit fokus og sine mål. Det er derfor utroligt vigtigt, at træneren får udviklet sine sportspsykologiske briller”, slutter Martin Hartmann.

Martin tiltræder i HBI onsdag d. 7/11.