Med udesejren i Tårnby fik Holbæk tre på stribe

25. august 2018 - skrevet af John Friis - kategori: Senior

Der var et vejrskifte på vej, og kampen måtte da også vente fem minutter på at blive fløjtet i gang, da sorte skyer og lidt bulder varslede tordenvejr. Kampen startede efter denne lille forsinkelse, og der var absolut intet, der tydede på et skifte i den dominans holbækkerne har haft i de to forrige kampe.

”Vi spiller en fin første halvleg, hvor vi har forholdsvis let ved at komme op på den sidste tredjedel af banen”, lyder det fra manager Morten Skovby.

Trods stor overvægt skulle der gå 25 minutter inden de kun 61 tilskuere! fik kampens første mål. Mikkel Jensen sendte en god bold ind til Jonas Bengtsson, som headede bolden i netmaskerne.

Kampen syntes afgjort, da Malte Sjørslev fordoblede føringen igen efter et godt indlæg fra Mikkel Jensen, der generelt voldte værterne store problemer med sit rappe antrit.

At mål ændrer kampe, er en velkendt ”fodboldsandhed”, og det var præcis, hvad der skete i anden halvleg. Hvad der lignede en sikker sejr, blev kort ind i anden halvleg kraftigt udfordret, da hjemmeholdet reducerede i en situation, hvor Holbæks defensiv ikke så for godt ud.

Det gav naturligvis hjemmeholdet ny tro på, at de kunne true Holbæk, og de forsøgte at lægge pres på gæsterne. Det var dog stadig Holbæk, der var spilstyrende. Værterne havde imidlertid i nogle situationer et vist held med at stresse deres modstandere, og på den efterhånden dyngvåde bane kunne alt ske.

Det skal dog nævnes, at Ferdinand Bangsgaard havde et flot skud på stolpen, og Jonas Bengtsson var tæt på at blive dobbelt målscorer, hvad kun en fantastisk målmandsredning forhindrede. Et mål i en af disse situationer havde naturligvis lukket kampen.

Trænerteamet valgte med små 10 minutter igen at foretage en tredobbelt indskiftning. Ind kom tre af de unge spillere, Kristian Skovby, Kristian Paris og Jesper Halling. De var med til, at momentum igen svingede til Holbæks side og på et frispark fra Kristian Skovby sendte en af Tårnbys forsvarere bolden i eget net - og så var kampen lukket.

Som Morten Skovby bemærkede med tilfredshed, stod vi sidste år ved samme tid og havde vundet de to første kampe stort for så at tabe den tredje. I år har vi vundet alle tre. Så selvom holdet måske ikke spillede den bedste kamp på en af de efterhånden sjældne regnvejrsdage, fik de altså fuldt udbytte – og set over hele kampen ganske fortjent - og det er vel det, der i den sidste ende gør forskellen.

Mikkel Jensen lagde op til de to første mål (foto: Laila Versemann)