Holbæks flotte stime som ubesejret blev stoppet af effektivt og motiveret bundhold

10. juni 2018 - skrevet af John Friis - kategori: Senior

For Holbæk var motivationen at forsætte stimen på 10 kampe i træk uden nederlag. For gæsterne fra Karlslunde handlede og handler det også efter dagens kamp om overlevelse i danmarksserien.

”Klassisk eksempel på et bundhold, der har noget at kæmpe for i modsætning til os. Vi leverer i dag en uinspireret indsats”, sukkede en skuffet manager Morten Skovby, der heller ikke var tilfreds med det tekniske niveau fra sine udvalgte.

Hjemmeholdet gav selv gæsterne den bedste udgangsposition med et selvmål, hvor ellers sikre Mikkel Kvist gik helt skævt af en tilbagelægning, som så trillede i mål.

Bagud med et mål kom kampen til at foregå på gæsternes præmisser. Karlslunde var godt organiseret, og holbækkerne havde svært ved at komme til afgørende chancer. Undtagelsen var i første halvleg et stolpeskud fra Mikkel Jensen.

I anden halvleg blev det lidt bedre og hjemmeholdet havde en klar overvægt i boldbesiddelse.

Men – generelt var det en chancefattig kamp, hvor hjemmeholdet i situationer, der kunne have ført til kvalificerede afslutninger, alt for ofte kiksede den sidste og afgørende aflevering.

Med små 20 minutter tilbage satte gæsterne det afgørende stød ind og viste hvor enkelt og effektivt en omstilling kan spilles.

Et par offensive indskiftninger og et solidt pres gav i kampens slutfase  perioder, hvor det nærmest lignede power play, som vi kender det fra ishockey. Men ind ville bolden altså ikke, og så kunne Karlslunde forlade SuRi Park med tre vitale point og et lidt større håb om endnu et år i danmarksserien. Holbæk mistede en flot statistik.

Ferdinand Bangsgaard blev efter kampen kåret til Årets fighter (Foto: Laila Versemann)