Holbæk Kommune lukker alle græsbaner øjeblikkeligt

15. august 2018 - skrevet af Jacob Madsen - kategori: Klubnyt

Holbæk Kommune har onsdag besluttet at lukke alle kommunens fodboldbaner på græs i op til 14 dage. Gældende allerede fra i dag onsdag den 15. august.

I Holbæk B&I betyder det, at al træning og kampafvikling skal foregå på enten kunstgræsbanen eller grusbanen. Der arbejdes fra klubbens side på hurtigt at få udarbejdet en midlertidig træningsplan.

 

Uddrag af artikel på SN.dk – skrevet af Christian Dahl

Det kan virke paradoksalt, at banerne bliver lukket, når der endelig er kommet vand. Men det er ifølge Holbæk Kommune en nødvendighed.

- Græsset er total dødt. Når der bliver tacklet igennem, og der ikke er et rodnet til at holde på græsset, så ødelægger man banerne. Det begynder nu med at nogle enkelte sorter vokser, men det er ikke alle sorter, der er begyndt at vokse endnu. Nogle sorter er en til to uger om at komme i gang, og vi skal have gang i alle sorter, hvis vi skal have stabile græsbaner. Både de stærke og de mindre stærke og de tætte og de mindre tætte, siger Kim Radmer fra Vej & Park.

Kommunen fortæller dog, at man løbende holder øje med græsbanerne, og man håber at kunne åbne dem allerede efter otte dage i stedet for 14, hvis vejret arter sig. For man er helt klar over, at banelukningen medfører masseaflysninger af både kampe og træninger.

- Det er klart, at det giver nogle gener, men det ville give endnu flere gener, hvis vi smadrede banerne, siger Kultur & Fritidschef Brian Ahlquist.