B-licensen bevaret: DBU giver HBI´s talentarbejde det blå stempel

26. april 2018 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Klubnyt

Efter et grundigt og kritisk gennemsyn af HBI´s organisatoriske og sportslige set up har DBU kvitteret for klubbens arbejde med en fastholdelse af den B-licens, som sidste år blev genvundet efter års intensiv og målrettet indsats.

Det glæder HBI´s elitechef Asger Madsen (foto):

”At vi har lykkedes med at fastholde B-licensen er altafgørende i forhold til matchning af klubbens talenter. Vi arbejder med en meget ung 1. holdstrup på senior 1 – og de sidste år som ungdomsspillere kræver, at du bliver matchet højt for at kunne klare overgangen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold på Danmarksserie- og 2. divisions niveau.”

”Derudover har det enorm betydning, hvis vi skal holde på vores dygtige ungdomsspillere. Uden B-licensen oplever vi, at flere søger mod licensklubberne.”

Hvad bliver klubbens største udfordring i forhold til at bevare B-licensen fremover?

”Licenskravene vil i de kommende år blive skærpet yderligere og flere og flere klubber investerer mange penge i deres talentmiljøer, så der er ingen tvivl om, at vi i HBI skal være skarpe for at kunne fastholde licensen”, siger Asger Madsen.

Elitechefen ser positivt og optimistisk på talentudviklingen i HBI:

Vi har samtaler med et antal meget spændende kandidater til stillingen som Talentchef. Vedkommende vil blive ansat i en fuldtidsstilling på tværs af Stenhus Sportsakademi og HBI. Klubbens nye børneudvikler, Simon Erboe, er lige begyndt sit arbejde i årgangene U5 – U11. Han skal sikre, at spillerne bliver klar til at kunne træde ind i T+ miljøet, hvor vi ganske enkelt skal have gjort dem endnu dygtigere endnu tidligere.”

Samarbejdet med Holbæk Sportsakademi og Stenhus gymnasiet er afgørende for, at vores talenter opnår den rette mængde træning, og kigger vi lidt i krystalkuglen for den kommende periode, så vil man opleve, at klubben kommer til at investere endnu flere resurser i børne- og talentmiljøet, så vi om en årrække vil se at HBI´s træner- og talentmiljø er helt i toppen i dansk fodbold. Planen er klar og beslutningerne er godkendt i bestyrelsen og på Stenhus, så det er en meget spændende fremtid HBI går i møde”, siger HBI´s elitechef.

DBU´s A og B-licenser for det kommende år:

A-licens:
AGF, Brøndby IF, Esbjerg fB, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Lyngby BK,OB, Silkeborg IF, SønderjyskE, Vejle B, AaB.

B-Licens:
AB, AC Horsens, B93, FC Helsingør, FC Roskilde, HB Køge, HIK, Holbæk B&I, Hvidovre IF, Næsby BK, Næstved BK, Randers Freja, Thisted FC, Viborg FF