Andetholdet i serie 2 måtte i sæsonåbningen mod Hvalsø smerteligt sande, at 2-0 er den farligste føring

20. august 2018 - skrevet af John Friis - kategori: Senior

Halvvejs inde i anden halvleg var der absolut intet, der tydede på andet end en sikker sejr til Holbæks unge hold i udekampen på Hvalsøs fine kunstbane. Gæsterne var foran med 2-0, og det ene efter det andet flotte gennemspillede angreb rullede ned mod værternes mål. Hvalsø blev flere gange spillet ”tynde”, og chancerne var i et par tilfælde i x-large-klassen. Men - de blev altså ikke udnyttet.

Kampen fik en trist start, da Emil Bjørn, der efter en sygdomsperiode tørnede ud for andetholdet, allerede efter 5 minutter måtte lade sig udskifte med en skade. Hans naturlige lederskab var især savnet i slutfasen af opgøret, hvor Hvalsø havde momentum.

Holbæk havde klar overvægt i boldbesiddelse i en ellers chancefattig første halvleg. Der kom dog gang i scoringerne lige før pausefløjtet. Først timede Benjamin Bang sit indløb i feltet perfekt og headede Simon Engbergs indlæg sikkert i netmaskerne. Der gik ikke lang tid inden hans kollega i midterforsvaret, Jonas Lund, fordoblede føringen efter lidt skydetelt i forbindelse med et hjørnespark. Fortjent føring og så kunne det vel ikke gå galt, tænkte sikkert mange af holbækkerne både på og uden for banen. Men det kunne det!

Halvvejs inde i anden halvleg reducerede hjemmeholdet efter et hjørne. Det rystede de unge spillere, og i den følgende periode lignede de en bokser, der har været i gulvet. De kom dog igen og fik på ny produceret et par gode chancer for at lukke kampen. Men igen manglede kynismen.

Hvalsø udlignede 5 minutter før tid igen efter et hjørnespark. I kampens slutminutter havde Holbæk så igen et par kæmpe tilbud for at tage alle 3 point. Men ..

”Vi spillede sådan set en god kamp og producerer chancer nok. Vi gør alt det rigtige, men vi får altså ikke scoret på vores chancer”, lyder det fra en tydelig skuffet cheftræner Bo Jensen.

At fodbold er et spil, der også foregår i hovedet er alment kendt, og er vel det, der giver størst mening i forhold til at forstå, hvad der skete . De unge holbækkerne forlod slukørede og lettere rystede banen efter at have mistet 2 point i en kamp, som de burde have vundet sikkert efter spil og chancer. De magtede ikke at håndtere modgangen og måtte med bøjede hoveder konstatere, at 2-0 - som det udtrykkes i en af spillets mest kendte klicheer - altså er den farligste føring.

Jonas Lund er startet igen i klubben og scorede til 2-0 (Foto: Laila Versemann)