Sådan, Holbæk: Respektabel pokal-exit efter uimponeret fight mod overmagten

26. oktober 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

Holbæks pokal-eventyr 2017 sluttede med en fin og på alle måder respektabel indsats med et dog klart og indiskutabelt 1-4 nederlag på SuRi Park til Superliga-overmagten fra Randers FC.

Selvfølgelig var der klasseforskel på de to hold fra henholdsvis landets bedste og fjerdebedste række, men større var den så heller ikke.

Holbæk-drengene skal have ubetinget ros for at gå – eller rettere: løbe, mange skridt – uimponeret, ja til tider næsten respektløst til kampen mod storfavoritterne: Ikke noget med at parkere bussen, ikke noget med at trække tid og tempo ud af kampen, ikke noget med at slå op i banen … og hvad man ellers kan finde på at sige om hold, der ikke tør spille spillet.

Foran et sæsonrekord stort publikum, 746, spillede de top-tændte Holbæk-spillere frisk til fra start - og fik kampens første store, men misbrugte, målchance efter et halvt minut. Et minut senere scorede gæsterne fra Randers i den modsatte ende af banen.

At sådan en dobbelt chok-start tilsyneladende ikke påvirkede de løbevillige og kamp-beredte holbækkere i mere synlig grad, var ganske imponerende og kalder på respekt. Hvis der blandt hjemmepublikum bredte sig en frygt for kollaps, skulle den vise sig ubegrundet. Også efter at Randers midt i 1. halvleg scorede til 0-2 og vel dermed reelt afgjort kampen.

Spænding om udfaldet var der vel ikke rigtig på noget tidspunkt, men alligevel blev kampen ganske underholdende – ikke mindst fordi især hurtige, letbenede Holbæk-spillere som Mikkel Jensen, Mads Bobjerg Larsen og Andrew Kakooza – sidstnævnte blev efter kampen kåret som ”kampens spiller” - viste sig frem med flere optimistiske offensive aktioner.

Holbæks enlige mål blev scoret på straffespark, sikkert eksekveret af indskiftede Torbjørn Billeskov, kort efter at en anden indskifter, Marvin Pourie, havde bragt Randers FC foran med 3-0.

Holbæks opstilling:

Christian Mortensen – Mads Bobjerg Larsen, Jonas Thomsen, Mikkel Adamsen, Andrew Kakooza (Kevin Nauta, ´77) – Frederik Parishus, Ferdinand Bangsgaard, Malte Sjørslev, Sebastian Johansen (Marcus Carlson Pedersen, ´66), Mikkel Jensen, Jesper Friis Halling (Torbjørn Billeskov, ´62).

Torbjørn Billeskov – scorede til 1-3 på straffespark. (Foto: Laila Versemann)