Nicky føler sig bedre end nogensinde hos greverne

4. april 2017

Nicky Jensen har været Holbæk-målmand i tre omgange, men nåede den højeste personlige status i Svebølle, da klubben huserede i 2. division. Nu har keeperen succes i Greve

 

Af søm

 

Det er ikke for at minde Nicky Jensen om, at han kommer fra landet, at jeg har sat ham stævne på en bondegård.

Det er, fordi den ligger i gåafstand fra både hans og min amagerhylde. Og fordi det er en flot solskinsdag.

Men køligt er det, og Nicky beholder huen på, da vi har bænket os ved et af bordene på legepladsen ved bondegården i Urbanplanen.

Vi befinder os i det store boligområde, som Københavns daværende overborgmester Urban Hansen lagde fornavn til engang i 1960'erne.

 

undefined
På en solrig, men noget kold dag mødes Nicky Jensen og reporteren til en fodboldsnak om keeperens karriere.

Urbanplanen er gennem årene røget på og af ghettolisten, og i den murstenstykke og prisbelønnede debutantroman Planen beskrev forfatteren Morten Pape for et par år siden siden sin opvækst på godt og ondt dér.

En anden semi-kendis, der er vokset op i det grå betonbyggeri, er skuespilleren Dar Salim fra tv-serien Borgen og aktuel i filmen Underverden.

Og så er der jo Fremad Amager-ikonet Mohammed Abdalas. Anfører og 10'er på Øens hold og en populær skikkelse, der i Sundby Idrætspark går under navnet Urbanplanens Messi.

En svoren tilhænger af Fremad A - med refrænmottoet Vi er dem, de andre ikke må lege med - vi er det dårlige selskab - er den tidligere FCK-direktør og nu daglige boss i den nye Royal Arena på Amager, Dan Hammer.

Han var knægt i Hørgården, som er en del af Urbanplanen - og som en oase midt i boligområdet ligger altså bondegården med heste, geder, køer, høns og kaniner. Vistnok også smågrise.

Det er et yndet udflugtsmål for Nicky og hans kone, Sandra, når sønnen Toby på to år skal have en på opleveren i nærområdet.

Om det var landlige omgivelser, Nicky Bügel Jensen selv oplevede i stationsbyen Vipperød som dreng, glemmer jeg helt at spørge om.

Og det er sådan set også fodbold, der skal være samtalens omdrejningspunkt. Det skal handle om en målmand, der ligesom Holbæk-ikonet Benno Larsen, for mange år siden, flere gange i karrieren vendte tilbage til HB&I.

Nicky Jensen har i en del år været vinduespudser, men har søgt ind til politiet og håber på en fremtid hos ordensmagten.

Engang var drømmen at blive fuldtidsprofessionel fodboldspiller, men den gik ikke opfyldelse.

Forskellige aftaler med sine klubber gennem årene har målmanden dog selvfølgelig haft, og jobbet som vinduespudser har  passet godt sammen med fodbolden.

Parolen har været tidligt op og dermed fri henad eftermiddagen. Med tid til lige at slappe af  inden transport og træning.

undefined
Nicky Jensen erkendte i starten af sin karriere i Holbæk, at Steffen Falster ville blive svær at slå af Holbæk-holdet og skiftede til Kalundborg. Foto: søm

Nicky Jensen kom til Holbæk fra Vipperød som juniormålmand og fik som 17-årig lov at træne med førsteholdstruppen.

- De havde Christian Tim som målmand dengang, men klubben hentede Johnny Thomsen i Brøndby. Så blandede Steffen Falster sig i kampen om målmandspladsen, og jeg har altid syntes, at han var rigtigt, rigtigt god. Så jeg skiftede til Kalundborg og var der i et par sæsoner.

Sådan lyder den korte version, når Nicky Jensen fortæller om karrierestarten, hvor han erkendte, at Falster ville blive svær at slå af.

I Kalundborg var hans konkurrent til pladsen i målet i 2004 Kim Rasmussen, men han stoppede i klubben et års tid efter Nickys ankomst.

- Efter Kalundborg vendte jeg tilbage til Holbæk og oplevede jo blandt andet, da vi nåede til pokalsemifinalen mod FCK, og jeg har også været et halvt år i Vanløse.

Til den klub skiftede Nicky Jensen, da han i sommeren 2009 ikke var tilfreds med det udspil, han fik fra Nordvest FC.

Men det blev ikke til lang tid hos københavnerne, der ligesom Holbæk tilbage i 1970'erne var i dansk fodbolds bedste række.

-  Derfra blev det Svebølle, Ja, og pludselig var der jo gået næsten fem år derude, lyder det fra målmanden, der efter tiden hos Svebølle-træner Erdogan Aslan i 2015 igen tog til Holbæk, hvor han også fungerede som målmandstræner for de unge talenter.

Nu spiller han for 2. divisionsklubben Greve, og Nicky Jensen er faldet godt til hos greverne. Eller grevegenserne, som det rettelig hedder.

Jeg spørger, om han føler, at han som 32-årig er en målmand på retræte eller på sit højeste. Et smil breder sig under huen.

-  Jeg kan ikke sige, om jeg er i min bedste alder som målmand. Men noget rutine har jeg da og helt ærligt, så føler jeg mig bedre nogensinde, efter jeg er kommet til Greve.

- I foråret 2016, da vi rykkede op, var jeg den målmand, der holdt nullet flest gange i danmarksserien.

- Og i vores pulje i 2. division i efteråret var vi det hold, der lukkede færrest mål ind. Nu gælder det oprykningsspillet, og det er jo super.

Siger Greve-keeperen, der i Vanløse havde Michael Madsen som træner. Madsen er nu sportschef i Greve, og han ville have Nicky som rutineret indslag på et ellers relativt ungt hold.

Greve slog i begyndelsen af februar Holbæk i en målrig træningskamp, hvor især den tidligere Nordvest-spiller Rasmus Tangvig var slem ved holbækkerne. Nicky var ikke med på grund af sygdom.

Tangvig er ny i Greve-truppen, der også tæller de tidligere Svebølle-spillere Rasmus Vibe og Villads Bache.

Det med at holde nullet er alle målmænds ønskescenarie, og Nicky Jensen har prøvet det i lange stræk i både Holbæk og Svebølle. 

undefined
Mens Nicky Jensen var i gang med en serie kampe uden scoringer til modstanderne satte Venstrebladet i oktober 2008 fokus på hans op- og nedture.

I Holbæk var det en god avishistorie, da han i efteråret 2008 havde en clean sheet-serie på otte kampe i træk. De var fordelt med halvdelen på andetholdet i sjællandsserien og halvdelen på førsteholdet i danmarksserien, deraf en pokalkamp.

Fra en Albertslund-scoring i sjællandsserien gik der næsten 800 minutter, inden modstanderne igen fik bolden i nettet bag Nicky. 

Det var B1913's Kasper Jensen, der i slutningen af første halvleg scorede mod Nicky og Nordvest i danmarksseriekampen.

Nicky havde ellers hånd på den fynske inderside, men bolden trillede ind til udligning af den føring, Mathias Lysgaard havde skaffet.

Til allersidst blev det endnu værre for holbækkerne, da hjemmeholdet i dommerens tillægstid scorede sejrsmålet til 2-1.

- Jamen, det er da fedt at vise, at man ikke er så umulig, som nogle har ment, sagde målmanden til Venstrebladet om sin succes - sat i relation til de genvordigheder, karrieren havde budt på.

undefinedSådan så den detaljerede clean sheet-liste i Holbæk ud i efteråret 2008. Statistik: Mads Munkholm Teglskov

Som 26-årig præsterede Nicky Jensen også en række rene lagner i Svebølle BI, og målmanden fortalte ved den lejlighed avisen, hvorfor han havde sagt ja til opkomlingene fra Kalundborg-kanten.

Tilbuddet kom, da Svebølle i sommeren 2010 måtte sige farvel til Steffen Falster, som stoppede på grund af store smerter i venstre hånd.

Nicky var nummer et på den ønskeliste, træner Erdogan Aslan afleverede til sportschef Torben Jørgensen.

- At jeg sagde ja tak skyldtes især en god relation til Erdogan. Han var et godt holdepunkt i Holbæk, da jeg var en helt ung spiller. Han var god til at tage sig af den gruppe, fortalte målmanden til avisen.

I dag ser han tilbage på sine fire og en halv sæson i Svebølle med både glæde og eftertænksomhed. Han blev anfører, var en profil på banen og i toppen af holdets hierarki.

Men måske blev han i klubben - der som en komet var strøget op gennem rækkerne for siden at falde og slukkes - lidt for længe.

- Sådan nogle ting kan man jo altid kloge sig på bagefter. I næsten fem år var jeg stort set ikke presset på målmandsposten, og derfor udviklede jeg mig måske ikke nok. Det kan jo være positivt at blive presset, erkender målmanden og tilføjer:

- Det kan godt være, at jeg skulle have nøjedes med et par sæsoner og så være kommet videre. Men Erdogan var god til at spille på følelserne hos sine spillere, og vi havde det sjovt derude. Der var et godt sammenhold, så selv køreturen var lang, blev jeg hængende

undefined
Nicky Jensen spillede i flere sæsoner med succes for Svebølle, hvor han var holdets anfører. Foto: Svend Erik Hansen

Ingen er uundværlig, men det var tæt på at være tilfældet med Nicky Jensen i Svebølle. Det gav for eksempel store spekulationer i klubben, da han under en omgang beachvolley på Maldiverne - på bryllupsrejsen - kom til skade i sommeren 2013.

-  Jeg fik gips på højre fod, men lægerne pillede det af, da jeg kom hjem. Jeg undgik en lang pause, men spillede de første kampe i efteråret med noget, der føltes som en brækket fod, husker han.

Vi taler videre om Svebølles opstigning i rækkerne. Om måden den skete på. Og om det bratte sportslige og økonomiske fald, da eventyret sluttede.

Der er vel næsten stof til en bog om fodboldeventyret derude, nævner reporteren. Nicky nikker og replicerer smilende, at den kunne han da godt skrive ...

Nicky Jensen er den bundsolide målmand, man altid kan regne med, og som sjældent laver de helt store fejl. Han er god en mod en og er ganske stærk i reflekserne, når det brænder på foran kassen.

- Med et fint ord er positionering også en af mine bedre sider. En af de svage har, især i mine unge år, været længden på målsparkene.

- Jeg er 1,85 m, og det er ikke så meget for en målmand. Men da jeg havde Michael Erlangsen som målmandstræner i Holbæk udviklede jeg mit spil ude i feltet.

- Jeg havde i det hele taget en god periode sammen med Erlangsen, og det er ikke til at vide, om jeg kunne være steppet opad i rækkerne, hvis samarbejdet var fortsat i nogle år, funderer målmanden.

Hvem er bedst af jer fire målmænd, der er i søgelyset i denne serie, følger reporteren op.

Nickys svar begynder et godt stykke tilbage i tiden og handler om, da han i 2007 kom tilbage til Holbæk.

Pendlerlivet mellem job i Glostrup, bopæl i Holbæk og fodbold i Kalundborg - der også havde fået fingre i den polske målmand Jakub Siwierski - blev for hård.

I Holbæk var Kim Drejs og Lasse Sømmergaard på det tidspunkt et par af i alt en håndfuld målmænd.

- Jeg syntes faktisk, at jeg var den bedste og kom til at sige det højt. Det var der lidt postyr over, men hvis man ikke mener, at man er bedst, skal man ikke skifte til en klub, siger Nicky og vender sig mod nutiden.

undefined
Nicky Jensen har både prøvet at være målmand for Svebølle mod Nordvest FC og for Holbæk mod Svebølle. Foto: søm

- Jeg kan jo ikke påstå, at jeg er bedst, når Nicklas Dannevang nåede Superligaen. Så må han være den bedste. Han var en pind engang og tredjemålmand for Sømmergaard og mig, men han har udviklet sig rigtig flot, lyder det om kollegaen.

Vi taler om Dannevangs tv-interview efter nederlaget på 1-5 til AGF, hvor målmanden ikke så godt ud ved flere af målene og for åben skærm hudflettede sin egen præstation.

- Rart når nogen tør sige tingene, som de er, lyder det fra Nicky Jensen, der heller ikke selv har været bange for at tage ansvar efter uheldige optrædener. Dog for et lidt mindre publikum.

- Det var min skyld, at vi tabte, sagde han til denne artikels signatur efter et Svebølle-nederlag til Vanløse på udebane i efteråret 2013. Og sådan stod der i avisen Nordvestnyt om mandagen:

”Der er ikke så meget pjat med ham Nicky Jensen. Ikke noget udenomssnak, og det' samfundets skyld. Sådan taler en lederskikkelse: Vi taber kampen, da jeg dropper. Når anføreren laver sådan en fejl, så er det svært for holdet.”

Den kamp kan Nicky Jensen godt huske - sammen med en del andre. For eksempel da Svebølle i efteråret 2011 var oprykker og slog Nordvest (med Nicklas Dannevang i målet) med 2-0 i Holbæk en fredag aften foran 1200 tilskuere.

Svebølle sluttede endda sæsonen i 2. division øst nogle pladser højere end Nordvest, der sæsonen før havde vundet rækken. Uden at rykke op.

Eller da oprykningen til divisionen blev sikret i juni 2011 med playoffsejre over Odder og Frem Sakskøbing.

Nicky Jensen holdt målet rent i 11 af de 26 kampe i danmarksserien, da Svebølle blev nummer tre.

En glad stund var det også, da anføreren, foran et stort hjemmepublikum, ved 0-0 klarede straffespark mod BSV på sidste spilledag i 2014. Svebølle vandt 2-0 og undgik nedrykning.

Fra mindernes skyggeside kunne det være lokalopgøret i efteråret 2014, hvor Nordvest spillede Svebølle ud af brættet og vandt med 6-2 på udebane i de grønnes sportsligt elendige sidste sæson i divisionen.

Det efterår blev også Nickys sidste halvsæson i Svebølle. Klubben hentede i stedet Yousuf Butt, der var reservemålmand i Brønshøj og med i Pakistans landsholdstrup.

undefined
I foråret 2015 spillede Nicky Jensen alle 15 kampe for Holbæk i 2. division. Her er han i aktion mod Nykøbing FC - en kamp, Holbæk vandt med 1-0 på et mål af Mikkel Vestergaard. Foto: Rolf Larsen, holbaekonline

I foråret 2015 fik Nicky Jensen comeback i Holbæk og vogtede målet i alle 15 kampe i 2. division.

I en håndfuld af dem holdt han nullet - blandt andet i sæsonens allersidste kamp, hvor holbækkerne vandt 2-0 over Svebølle.

I efteråret fik han konkurrence af unge Christian Mortensen og havde pladsen i otte kampe i efteråret. En af dem var i pokalnederlaget på 0-7 mod Brøndby foran 3000 tilskuere.

Fodbold kan man snakke i timevis, men vi skal tænke på at slutte. Nicky skal hjem til Sandra, der før brylluppet hed Hermansen til efternavn og spillede divisionsbadminton i Holbæk. Og til sønnen Toby, hvis navn er amerikansk inspireret og ligger tæt op ad farfars.

Nickys far hedder nemlig Tony og kommer fra USA, men målmandens egen farfar er dansk, og hans mormor kom fra Canada. Så jo, det er en international familie.

Nicky Jensen har også været i staterne og prøvetrænede under opholdet hos Jimmy Nielsen i Oklahoma.

Det var i februar 2014, men der var ingen kontrakt at hente hos den tidligere AaB-målmand - kendt under tilnavnet Den Hvide Puma. Eller Casino Jimmy, da gamblingen tog overhånd.

Nicky Jensen forlængede i stedet med Svebølle og blev et års tid mere hos de grønne, inden han sagde farvel.

Han er efter et mellemspil i Holbæk nu i Greve og har ikke sat nogen udløbsdato på sin målmandskarriere.

- Jeg har engang i sjov sagt, at jeg ville blive ved, til fylder 40 år. Det bliver svært at slippe fodbold, og når jeg stopper, kunne jeg godt tænke mig at blive træner.

undefined
Vi slutter ovre ved køerne, der på bondegården i Urbanplanen er vant til masser af gæster og tager det helt roligt. Foto: søm

Der skal lige et par billeder i kassen, inden vi skilles. Vi går over til dyrene. En puma kan bondegården i Urbanplanen ikke byde på, men en ko kan vel også gøre det.

Nicky virker ikke ovenud begejstret, men følger med over til indhegningen. Klap en ko, lyder opfordringen, og målmanden følger den lidt tøvende.

Reporten knipser et par gange og lover sig selv og Nicky: Ingen morsomheder i billedteksten.

Det er ellers fristende … noget med målmanden og den store brøler … eller keeperen på (ko)kassen. Men man skal holde, hvad man lover! 

 

 

 

Læs også disse:

Fem hurtige til Steffen Falster

Fem hurtige til Nicklas Dannevang