Klar fremgang med masser af mål og højt topniveau, men …

1. december 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Senior

”Holdet har uden sammenligning haft det højeste topniveau i rækken. Til gengæld har bundniveauet været for lavt i de kampe, hvor tingene ikke har fungeret. Derfor er vi kun placeret på tredjepladsen.”

Sådan lyder den korte evaluering af HBI´s efterårssæson fra manden med det sportslige ansvar, manager Morten Skovby, som efter forårets nedrykning til Danmarksserien påtog sig opgaven at få ført holdet tilbage i divisionen.

Inden forårets afgørende kampe i Danmarksseriens kreds 1 er Holbæk 11 points efter Slagelse og 4 points efter Herlev. Kun et hold rykker op.

Hvor realistisk er det, at Holbæk overhaler både Slagelse og Holbæk?

”Det er jo i hvert tilfælde et matematisk faktum, at vi ikke alene selv kan afgøre det. Vores opgave bliver derfor at have fokus på os selv, få arbejdet endnu mere med truppen og tage så mange som muligt af de 39 point, der stadig er at spille om. Så må vi jo se hvor langt det rækker, når sæsonen slutter til juni.”

Hvorfor gik det, som det gik, i efterårssæsonen?

”Holdet har endnu ikke den ro og tryghed på plads, som betyder at alle kender deres opgave og ansvar når modgangen melder sig. Det har givet os nogle defensive udfordringer, både individuelt og som hold, og der er begået for mange fejl som har kostet mål imod os. Med lidt mere modenhed på holdet vil vi se færre fejl og lukke færre mål ind.”

Hvilke aftryk på holdet er lykkedes bedst i de få måneder, du har haft ansvaret?

”I forhold til det fodboldfaglige er holdets samlede udtryk på banen markant ændret, så det nu i højere grad end de seneste mange år matcher klubbens generelle spillestil. På en række områder kan vi se klar fremgang”, siger Morten Skovby. Og fremhæver:

  • Vores pres- og erobringsspil er blevet markant bedre og noget mere aggressivt.

  • Vi spiller hurtigt og seværdigt fodbold og dominerer kampene mere, både med og uden bold.

  • Aftalerne med bold er tydeligere, de offensive kombinationer virker og vi skaber et hav af chancer.

  • Vi har rækkens mest scorende hold. Vi har scoret i samtlige kampe siden juli.

Spillertruppen? Er der markante ændringer på vej?

”Vi har en rigtig spændende trup, og vi har brug for noget stabilitet, men vi har da nogle spillere på vores scouting liste, som det kunne være fint supplere truppen med til foråret.”

Efter nedrykningen valgte ni spillere fra den daværende førsteholdstrup at skifte klub. De fleste af dem var faste i start 11´eren, flere af dem endda rutinerede divisionsspillere. Morten Skovby vurderer, at især defensiven blev hårdt ramt af afgangen:

”Men så kan vi glæde os over, at så mange af HBI´s egen udviklede spillere har fået spilletid på førsteholdet i denne sæson. Det er en vigtig del af klubbens talentudviklingsstrategi”, siger Morten Skovby – og erklærer sig hundrede procent enig i klubbens strategi:

”Det er det eneste rigtige med klubbens nuværende økonomi, geografiske placering og det fremragende talentudviklingsarbejde som udføres i tæt samarbejde med Holbæk Sportsakademi.”

”En succesfuld eksekvering af denne strategi er helt afgørende, hvis det skal lykkes at indfri bestyrelsens målsætning for klubbens førstehold på den lidt længere bane. Derfor er det også en vigtig del af vores opgave som trænere, at være tro mod strategien og arbejde målrettet på at tage godt imod de unge spillere og udvikle dem det sidste stykke vej sammen med de mere etablerede spillere”, siger Morten Skovby – og fremhæver et eksempel på en klubmæssig succeshistorie:

”Hele 88 % af spillerne i den nuværende førsteholdstrup har spillet ungdomsfodbold i Holbæk. Det kan alle i og omkring klubben godt være stolte af.”