Inspiration fra øverste hylde: FCK skal hjælpe HBI med børnefodbold

16. november 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori: Klubnyt

HBI får nu ekspert-hjælp til udvikling af klubbens børnefodbold fra absolut øverste hylde på området.

Tidligere i år valgte HBI og Brøndby Masterclass i udramatisk enighed at indstille deres samarbejdsaftale om talentudvikling af spillere fra U10-U14, men HBI har allerede lavet en ny aftale med en lige så attraktiv samarbejdspartner: FC København stiller fremover dens veluddannede træneres viden, erfaring og træningsprogrammer til rådighed for de mange frivillige forældre-, bredde- og elitetrænere i HBI.

Til gengæld håber FCK, at klubbens bidrag til styrkelse af børnefodboldmiljøet i Holbæk på sigt vil øge antallet af fans og tilhængere fra lokalområdet.

Om den nye samarbejdsaftale mellem HBI og FCK, siger rekrutteringsansvarlig i FC Københavns talentafdeling, Mikkel Hemmersam, at FCK har indgået et nært samarbejde med 37 udvalgte – og meget forskellige - klubber, herunder Holbæk BI, om udvikling af børnemiljøet for U6-U12 med det formål at ”optimere den eksisterende struktur og træning for dette segment.”

”FC København ønsker at bidrage til den sportslige udvikling i alle vores samarbejdsklubber. Det gør vi gennem en træneruddannelse, hvor vi sender færdiglavede træningsprogrammer og uddannelsesvideoer til trænere for årgangene U6-U12.”

Mikkel Hemmersam glæder sig over samarbejdet og den gode kemi med HBI´s ledelse. Han understreger, at netop Holbæk BI gennem en længere årrække har været en interessant klub at samarbejde med for FC København:

”Holbæk har en god geografisk placering og historisk har klubben jo produceret mange dygtige fodboldspillere. Nordvestsjælland er samtidig et område i landet, hvor FC København som klub gerne vil være bedre repræsenteret.”

Om FCK´s forventninger til samarbejdet:

”Vi forventer at få en ambitiøs samarbejdspartner som helt generelt gennem bedre træning og struktur ønsker at intensivere kvaliteten af børnefodbolden.”

”Og så håber vi da også, at vi med dette samarbejde kan få nogle flere FCK-fans fra Holbæk-området som vil støtte os foran fjernsynet eller i Telia Parken ...”, indrømmer Mikkel Hemmersam.