Vi skal score nogle flere mål ...

7. juli 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

HB&I´s nye trænerteam, Freddy Andersen og Kim Hansen, erkender, at de godt nok er ansat til at udvikle klubbens talenter efter retningslinjerne i Den Blå Tråd, men deres tilgang til kampene er, indrømmer de, først og fremmest den meget enkle, at de skal vindes.

 

Det kræver mål. Og dem har divisionsholdet scoret for få af, fastslår Freddy Andersen og henviser til holdets beskedne målscore i forårssæsonen.

 

”Det må vi se, om vi kan gøre noget ved i den nye sæson. Det nytter jo ikke noget at have et spilkoncept, hvor man hele tiden vil have bolden i egne rækker, hvis der ikke kommer mål ud af det. Der er alligevel kun ét FC Barcelona ...”

 

Trænerteamet står ved HB&I´s spilkoncept, som det beskrives i Den Blå Tråd og aftalt med klubbens sportslige ledelse, men Freddy og Kim lægger ikke skjul på, at de ser det som deres opgave at sætte holdet og lægge taktikken. Og deres tilgang til spillet er pragmatisk: Det gælder om at vinde.

 

”Jeg har altid sagt, at fodbold sparkes med benene, men spilles med hovedet”, siger Kim Hansen, som debuterede i 1990 og i alt er noteret for 74 førsteholdskampe som spiller for HB&I og en enkelt for Nordvest FC. Som sen indskifter.

 

”Han sagde, han manglede en kamp i at nå et rundt jubilæum, så skiftede jeg ham ind de sidste minutter i en kamp for Nordvest FC”, griner Freddy med tanke på trænerkollegaens skæve kamp-jubilæum.

 

Som trænerteam har Freddy og Kim allerede stået i spidsen for HB&I/Nordvest FC i 105 kampe i årene 2008-11. Faktisk er kun Bosse Håkansson (210 kampe) og Kresten Bjerre (131) noteret for flere kampe som træneransvarlige, iflg. statistikeren Mads Munkholm Jensens opgørelse i www.holbaek.fodboldarkiv.dk – en anbefalet guldgrube af information om HB&I, som kan findes andetsteds her på hjemmesiden.