”Vi har vel større chance for at overraske positivt end skuffe”

23. oktober 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

På hver sit niveau er Holbæk BI og AGF to fodboldhold i resultatkrise, og derfor må de formodes at være lidt trængt på selvtilliden før onsdagens DBU-pokalkamp på SuRi Park onsdag aften.

 

Alligevel vil det være en vaskeægte sensation, hvis Holbæk som bundhold i 2. division, gruppe 1, efter seks turneringsnederlag i træk kan vinde over AGF, der trods mange år med jævne resultater - og et tvivlsomt ry som evigt selvovervurderende - reelt er en af de traditionsrige mastodonter i dansk fodbold.

 

Så hvad tænker Holbæks cheftræner Freddy Andersen mon om onsdagens pokalkamp på SuRi Park?

 

”Umiddelbart en stor mundfuld, men det er også en kamp, hvor vi vel har større chance for at overraske positivt end at skuffe. Vi må da indrømme, at AGF er storfavoritter”, siger cheftræneren. Og tilføjer:

 

”Jeg håber, spillerne kan få en stor oplevelse med fra en kamp, hvor de får lejlighed til at måle sig mod et hold fra højeste niveau i Danmark.”Kan I lære noget af sådan en kamp, eller ville du egentlig hellere have undværet en pokalkamp mod et superligamandskab på dette tidspunkt?


”Vi lære af alle vores kampe i øjeblikket, og jeg håber og tror da også, vi kan tage noget med fra kampen mod AGF.”Hvad er din/jeres taktiske tilgang til kampen?


”Uanset hvordan vi forbereder os, skal vi nok være forberedt på, at AGF vil presse os langt tilbage på banen og formentlig være os overlegne i de fleste dele af spillet.”Hvad synes du, de forhåbentlig mange lokale tilskuere med rimelighed kan forvente af Holbæk-spillerne?


”Vi håber selvfølgelig på opbakning fra tilskuerne. Det vil være en stor hjælp for spillerne, hvis de kan mærke og høre, at de spiller på hjemmebane. Så skal de nok kvittere med god bold, masser af nærkampe og fight – som vi selvfølgelig håber på vil resultere i, at AGF tager fra Holbæk som taber og ude af pokalturneringen.”

 

Hvordan ser det ud med skader?"Mohammed Ashiri, målmanden Christian Mortensen og angriberen Jonas Bengtsson var ude af stand til at spille med i fredagens turneringskamp i Hvidovre. De testes alle før kampen onsdag."

 

Et sidste ønske fra cheftræneren?

 

”Jeg håber bare på en god aften på stadion, hvor vi før har haft fantastiske oplevelser i DBU´s pokalturnering. En god oplevelse og en god indsats vil samtidig give os alle omkring divisionsholdet et boost til efterårets sidste to kampe i turneringen.”

 

Freddy Andersen (Foto: Laila Versemann)