Ungdommen brugte hovedet

11. juni 2016

HB&I - Helsingør 2-2 (1-2)

1-0 Mads Larsen (4), 2-2 Mads Larsen (89)

Tilskuere: 40

Af John Friis

I kampens næstsidste minut sendte U17-spilleren Jonathan Kirk bolden ind foran mål. Her dukkede Mads Larsen op og headede sikkert bolden i mål til udligning 2-2. Den flotte sene scoring gjorde, at det ene point blev i Holbæk og det blev fejret, som havde det været en sejr.

Hjemmeholdet fik en drømmestart, da Mads Larsen headede sit første mål i kassen efter fornemt opspil fra U17-spillerne Kristian Skovby og Kristian Paris. Den tidlige scoring var sikkert med til, at de lokale unge talenter havde et spillemæssigt overtag i de første små 20 minutter mod en stærk modstander.

Helsingør fik udlignet i det 18. minut og fik herefter tilspillet sig et overtag, der varede halvlegen ud. Da dette resulterede i endnu en scoring kort før pausefløjt, så det ikke ud til, at det var et opgør, hvor Holbæk skulle have noget udbytte.

Holbæk havde hele fem U17-spillere i startopstillingen, og de fik efter kampen stor ros af cheftræner Ib Kristensen for deres indsats. I midterforsvaret ydede Benjamin Bang en bundsolid indsats, og på mål udstrålede Emil Slipsager stor autoritet. Det lover godt for det kommende U19-hold, der skal spille i samme række efter sommerferien. 

Anden halvleg var jævnbyrdig uden de helt store målchancer, omend Helsingør havde et par muligheder for at lukke kampen og kun store redninger af Emil Slipsager holdt spændingen intakt. Det lignede en smal udesejr til Helsingør indtil altså Mads Larsen lavede sit andet hovedstødsmål.

"Jeg er meget tilfreds med spillernes indstilling, og at vi får point mod en stærk modstander. Vi var ikke så sikre og tålmodige, som vi plejer, og kommer dermed heller ikke frem til så mange chancer, som vi har gjort i andre kampe", siger en tilfreds cheftræner, Ib Kristensen, der også fremhævede de 4 "nye" U17-spillere, der hver på sin måde fik sat et positivt aftryk på kampen mod vel rækkens bedst spillende hold.

Næste uge bliver travl for de unge talenter. Onsdag skal de til Greve og søndag kommer Allerød på besøg på SuriPark.