Flot indsats af U17 holdet i pokalsemifinalen

8. maj 2016

Af Asger Madsen

Holbæk– HB Køge2-3(1-2)

1-2 Kristian Skovby, 2-3 Kristian Skovby

Holbæks U17 holdspillede onsdag aften pokalsemifinale foran ca. 300 tilskuere på et solbeskinnet Suri Park Stadion. Modstanderen var HB Køge, som er tophold i U17 ligaen og derfor på forhånd favoritter i opgøret. Det skulle dog vise sig at Holbæk drengene sagtens kunne spille med. Det blev en helt lige kamp som bølgede frem og tilbage med gode perioder til begge hold. Desværre så trak HB Køge til sidst det længste strå, på trods af et godt Holbæk pres i 2. halvleg.

De fine rammer omkring opgøret, de mange tilskuere og kampens betydning satte indledningsvis sit præg på de unge Holbæk drenge. Flere af dem virkede mere nervøse end vanligt og HB Køge kom bedst fra start og bragte sig foran både 1-0 og 2-0 på mål som blev skabt efter utrolig simple lange bolde frem mod et Holbæk forsvar som virkede nervøst i denne fase.

I stedet for at falde helt sammen efter den svære start, så viste Holbæk holdet imidlertid i stedet en fantastisk moral og arbejdede sig flot tilbage i kampen. I 1. halvleg skabte holdet 2 kæmpe chancer med helt frie hovedstød i det lille felt, som desværre begge strøg lige over Køge målet. 10 minutter før pausen fik Holbæk fortjent udbytte af den gode periode og reducerede til 2-1.

Reduceringen gav holdet troen tilbage og i 2. halvleg var Holbæk klart mest på bolden og pressede spillet frem på modstanderens halvdel. Igen blev der skabt et par store Holbæk chancer som desværre ikke blev omsat til mål. På en omstilling bragte Køge sig på 3-1, men det ødelagde nu ikke Holbæks dominans og endnu engang fik holdet reduceret. I de sidste minutter blev der presset på for en udligning, men HB Køge forsvaret holdt stand og kan nu se frem til at spille pokal finalen.

Cheftræner Morten Skovby fortalte efter kampen, at hele teamet omkring holdet var stolte af drengene. De leverede en rigtig fin præstation og viste imponerende moral ved at komme tilbage i kampen. De var nervøse i indledningen og det kostede et par ærgerlige mål. Men i resten af kampen var det absolut ikke til at se, at der er en række til forskel på de 2 hold. I 2. halvleg var vi oven i købet klart bedst og var uheldige med ikke at få udlignet, hvilket flere af udeholdet s tilhængere da også tilkendegav efter kampen. Vi møder en modstander som selvfølgelig har en meget bredere trup end vores og de har dygtige spillere på alle pladser. Derfor var det absolut en godkendt indsats af drengene i dag.

Det er da også fantastisk, at vi i Holbæk kan samle så mange mennesker på stadion til en U17 kamp. Holdet vil gerne sige tak for den flotte opbakning. Vi er selvfølgelig skuffede over, at vi ikke vandt, men vi synes godt at vi kan være indsatsen bekendt og leverede fin underholdning.