Endelig er vi klar igen

18. marts 2016

Af Asger Madsen

Efter en turneringspause på 3,5 måned er det endelig tid til at spille om point igen.

Spillere og trænere har arbejdet hårdt i opstarten med at implementere et nyt spillesystem og spillestil, som de glæder jeg til at praktisere.

Det er naturligt med en udskiftning i en spillertrup i pauserne og den proces har Holbæk B&I selvfølgelig også gennemgået. I alt 7 spillere har forladt klubben. Én målmand og seks markspillere. Sportschef Steen Vester føler sig imidlertid godt dækket ind på målmandsposten, så der er valgt ikke at hente en erstatning hertil. Af nye ansigter i 1. holdstruppen er der tilknyttet fem markspillere. Sportschef Steen Vester fortæller, at der er hentet Lasse Green fra Ringsted, Mikkel Adamsen (Birkerød) og Christoffer Thrane (Kalundborg). Han fortæller at det er spillere som kan dække flere pladser og som har budt sig rigtig godt til ift. at komme i startopstillingen. Desuden har det været en prioritet, at de spillere der er hentet til klubben også har et godt udviklingspotentiale og som Holbæk B&I forhåbentlig kan have glæde af i mange år frem.  Herudover er to spillere permanent rykket op fra klubbens U19-trup (Frederik Parishus og Jesper Halling). En del U19-spillere har trænet med 1.holdstruppen i løbet af vinteren. Dette er både for at øge sammenhængen mellem klubbens talentafdeling og 1.holdet, men også for at klargøre spillere til at blive seniorspillere til sommer.

Sportschef Steen Vester kan heller ikke ligge skjul på, at det en stor glæde, at Thomas Jensen har valgt at fortsætte i klubben og hjælpe holdet i kampen for overlevelse.

I foråret vil nogle af U19-spillerne lejlighedsvis træne med 1.holdstruppen. Mads Larsen (årgang ’98) og U17-landsholdspilleren Kristian Skovby (årgang ’99) træner allerede fast med én gang om ugen.

Ny assistenttræner for 1. holdet er Thomas Thomsen. En erfaren mand med masser af kampe som cheftræner i Danmarksserien og Sjællandsserien. Sportschefen fortæller at Thomas’ evner som motivator vil få en positiv betydning for den kommende sæson og føler sig overbevist om, at dette kan frigøre en masse positiv energi hos den enkelte spiller.

I træningskampene har cheftræner Peter Ebbe Tønder forsøgt sig med flere forskellige opstillinger. De offensive spillere har fået stor frihed og mange spillere har vist sig frem i offensive roller. ”Opfindelsen” af den normale forsvarer, Kristoffer Dirksen, som kant/angriber har i træningskampene vist at være meget vellykket med en masse mål til følge. 

På spørgsmålet om mål for sæsonen kommet svaret hurtigt fra Vester: ”Overlevelse” Vi kommer over for en vanskelig opgave mod en masse nye modstandere, der formentlig har en lidt anden tilgang til spillet end os selv – fortæller han. Der venter selvfølgelig et hårdt udskilningsløb, men alle omkring holdet føler sig overbeviste om, at truppen har kvaliteterne til at løse denne opgave og få de nødvendige sejre til at sikre overlevelse:

Truppen har i vinterpausen fået to nye vice-anførere. Efter Frederik Tingagers flotte skifte til storklubben OB, har trænerteamet valgt at både Kristoffer Dirksen og Saban Özdogan har titel af vice-anfører. Et erhverv de begge har praktiseret i træningskampene.

Der venter en rigtig spændende sæson med masser af offensiv fodbold og gode oplevelser på SuRi Park og det hele starter på søndag d. 20. marts med kickoff kl. 15.30.