Sen Billeskov-perle sikrede Holbæk et point mod topholdet

9. september 2016

Holbæk – Avarta 2-2 (1-2)

0-1 Christian Offenberg (3.min), 1-1 Malte Sjørslev (10), 1-2 Marko Radosavljevic (43), 2-2 Torbjørn Billeskov (88). - Tilskuere 329

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Holbæks cheftræner Freddy Andersen var godt tilfreds med sit holds indsats i den taktisk prægede, og trods fire mål ret chance-fattige og i lange perioder temmelig lav-intense forestilling, der blev afviklet i de skønneste sensommer-rammer på SuRi Park.

 

”Jeg synes, vi skulle have vundet. Vi spillede godt i det meste af kampen, noget af det bedste hidtil i sæsonen, mod en svær modstander, som ikke giver mange chancer fra sig. Så jeg synes, der er grund til at rose spillerne”, sagde Freddy Andersen umiddelbart efter kampen.

 

Tilfredsheden skyldes også, at Holbæk-spillerne viste god moral og modenhed, da de ret hurtigt – cirka ti minutter varede det – fik rystet en mildest talt uheldig start af sig.

 

Avartas føringsmål i kampens tredje minut vil den normalt så sikre og rolige Holbæk-stopper Lasse Green ikke bryde sig om at se på video. Han ville sparke væk, men ramte ikke bolden, og så smuttede Christian Offenberg fri til en let scoring. Et par minutter senere misbrugte gæsterne venligt en kæmpechance for at bringe sig yderligere foran.

 

I stedet meldte Holbæk sig ind i kampen efter ti minutter, da Ferdinand Bangsgaard splittede Avartas passive forsvar med en dyb stikning til Malte Sjørslev, der var cool og sikker i sin afslutning. Enkel, effektiv fodbold på en indøvet detalje.

 

Nogen større Holbæk-opblomstring medførte scoringen dog ikke, og set fra langsiden med solen i øjnene var det altså klart i overensstemmelse med chancefordelingen, da gæsterne bragte sig foran på hovedstød efter hjørnespark kort før pausen.

 

I det kunstige lys efter pausen var Holbæk mest i boldbesiddelse, men spilovertaget blev ikke vekslet til åbne målchancer. Bedste forsøg stod Torbjørn Billeskov for, da han skabte sig selv en skudchance fra hjørnet af straffesparksfeltet. Fin afslutning mod fjerneste hjørne, men Avartas målmand fik lige netop fik fingrene på.

 

Samme Torbjørn Billeskov blev Holbæks point-helt - og gav sig selv masser af god grund til fremtidig selvtillid - da han et par minutter før ekstratiden hoppede højt og headede en aflevering fra Birol Serinkanli i nettet. Flot mål.

 

Freddy Andersen hæfter sig ved, at Holbæk er det første hold, som har scoret mere end et enkelt mål mod Avarta i denne sæson.

 

”Vi skal huske på, at holdet stadig er under udvikling. Jeg kan se fremskridt rent spillemæssigt fra sæsonens første kampe, hvor vi ikke var så gode, når vi havde bolden, og jeg tror på, at vi bliver bedre efterhånden som sæsonen skrider frem.”

 

Foto: Torbjørn Billeskov - headede Holbæk på 2-2 (Foto: Laila Versemann)