Sejr i sidste hjemmekamp

21. juni 2016

HB&I - Allerød 3-2 (3-0)

1-0 Simon Engberg (2), 2-0 Simon Engberg (17), 3-0 Simon Engberg (40)

Af John Friis

En flot første halvleg med hurtige, flydende kombinationer, gode løb, fightervilje og hattrick af Simon Engberg var nok til at sæsonens sidste hjemmekamp endte med en fortjent sejr til Holbæks U19-hold.

Hjemmeholdet fik en drømmestart, da Simon Engberg allerede i det andet minut bragte sit hold i front. En Allerød-spiller ville heade bolden tilbage til sin målmand, men det unge Holbæk-talent havde forudset situationen, smuttede imellem dem og fik løftet den fejlbedømte tilbagelægning over målmanden og ind i netmaskerne.

Denne perfekte start blev fulgt op af et hurtigt og aggressivt pres, der gav Allerøds forsvar nok at se til halvlegen ud.

Anden scoring kom i det 17. minut. Mads Moch, Mathias Vestergaard og Mads Larsen var med i et glimrende angreb, hvor værterne kombinerede sig hele vejen igennem uden at en Allerød-spiller nåede at røre bolden undervejs. Til sidst satte Simon Engberg bolden ind ude ved stolpen uden chance for keeperen.

Fem minutter før pausefløjt fuldendte Engberg sit ægte hattrick, da gæsternes offside-fælde kiksede og den hurtige angriber fik en friløber, som han sikkert udnyttede.

Halvlegen som helhed bød på flere chancer og føringen kunne sagtens have været større. Kampen syntes afgjort.

10 minutter efter pausebyttet var det som om Holbæk lettede på speederen. Herefter blev opgøret mere lige, og værterne overlod i for høj grad initiativet til Allerød.

I det 69. minut fik gæsterne reduceret på et straffespark, som en ellers velspillende David Paris ikke havde en chance for at redde. 8 minutter senere fik de yderligere reduceret og fik således skabt spænding om resultatet i en kamp, der ellers længe så ud til at være afgjort.

"Vi stillede i en stærk formation med otte U19-spillere og tre fra U17. I 1. halvleg dominerede Holbæk kampen med godt tålmodigt opbygningsspil og gennembrud. 1. halvlegs 3-0-føring blev ikke fulgt op i 2. halvleg, og vi blev mere presset af Allerød. Men med godt forsvarsspil gennem hele kampen, så kørte vi sejren hjem til sidst. Sejren burde have været større. Tillykke til drengene, fordi vi sluttede foråret af på hjemmebane med en sejr", sammenfattede cheftræner Ib Kristensen sin vurdering af opgøret.

Mens de fleste hold er gået på sommerferie skal U19 spille sæsonens sidste kamp på søndag, hvor de skal til Valby og møde Frem, der inden sidste spillerunde indtager førstepladsen i rækken.

Foto: Simon Engberg lavede hattrick