Sæsonens første sejr til Holbæk, der måtte spille med ti mand i en time

27. august 2016

B93 – Holbæk 1-2 (0-1)

0-1 Christoffer Thrane (24. min), 0-2 Jonas Thomsen (75), 1-2 Emmanuel Ogude (76). - Udvisninger: Jonas Bengtsson, Holbæk (31), Adam Jørgensen, B93 (74). - Tilskuere: 192

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Nogen kampe, sejre og points er bare vigtigere end andre, selv om det måske kun er på det psykologiske plan – og altså ikke har afgørende betydning for holdets skæbne.

 

Holbæks sejr på Østerbro Stadion over B93 hører til i nærheden af den kategori: det var sæsonens første i fjerde forsøg, den blev vundet med en spiller i undertal i næsten halvdelen af kampen, og den placerede holdet i (bunden af) det top-4 felt, der er klubbens ambitiøse målsætning for hele sæsonen.

 

Ass. cheftræner Kim Hansen har da også den helt store ros fremme i beskrivelsen af holdets indsats:

 

”Kæmpe arbejdsindsats af alle mand. Vi spiller med en mand i undertal i en time (Jonas Bengtsson udvist i 31. minut, B93 fik en spiller udvist i 74. minut, red.), normalt så sikre Birol Serinkanli brænder straffe, men Thrane scorer så på det efterfølgende hjørne.”

 

”Vi er meget under pres fra 2. halvlegs start, men så scorer Jonas Thomsen direkte på frispark, da der mangler et kvarter, og vi holder hjem, selv om B93 reducerer kort efter”, fortæller Kim Hansen, som ikke lægger skjul på, at hjemmeholdet set over hele kampen havde langt flere målchancer end Holbæk:

 

”Men Christian Mortensen havde flere store redninger og blev fortjent dagens spiller”, roser Kim Hansen og tilføjer, at alle mand leverede en kæmpe arbejdsindsats for holdet.

 

Hverken uafgjort eller nederlag mod B93 ville have været en sæson-ødelæggende sportslig katastrofe, men det kunne nok have medført ridser i selvtilliden og lidt bekymring mht. det realistiske i at nå målsætningen om top-4 i en svær og jævnbyrdig pulje.

 

Nu ser det hele okay ud.

 

Foto: Christoffer Thrane, scorede Holbæks første mål. (Foto: Laila Versemann)