Sæsonåbning med storsejr

15. august 2016

B1903 – HB&I: 0-8 (0-1)

Den nye sæson betyder, at vi har sagt farvel til årgang 1997, som er blevet senior – og holdet består nu af årgangene 1998 og 1999. Derudover er der kommet tilgang fra nogle spillere fra Kalundborg og Svebølle, hvoraf Nikolaj Frandsen er kommet til Holbæk efter et ophold i Brøndby. Således var der en del ændringer i truppen til turneringsstarten og vi var som hold og trænerteam spændte på både vores eget og på modstandernes niveau.

Kampen lagde fra land med en del sikkert posession-spil fra begge hold. Man skulle lige se hinanden an. Holbæk var dog bedst med bolden og kom det første kvarters tid til nogle ’halve chancer’, som B1903 dog fik afvist. Holbæk overtog langsomt mere og mere af spillet og kontrollerede kampen med en god variation mellem sikker og rolig boldomgang, der vekslede med hurtige temposkift og angreb, pres, genpres og fornuftige omstillinger, når situationerne var til det.

18. min. 0-1, Mads Bobjerg: Her gik det ikke længere for hjemmeholdet. Et frispark fra venstresiden blev lagt centralt ind i feltet af Mathias Eilstrup. Der blev headet lidt begge veje og en nedfaldsbold endte hos Mads Bobjerg, der resolut bankede bolden i nettet.

Dette mål skulle vise sig at være mere end retfærdigt. For B1903 havde nemlig kun én farlig afslutning i halvlegen. En af deres spillere kom fri i hjørnet af Holbæks straffesparksfelt og vristsparkede hårdt modsat mod fjerneste stolpe. Målmand David Paris dykkede dog flot ned i fuld flyvende længde og fik med det yderste af fingrene hånden på bolden, så den blev dirigeret uden om mål. Virkelig en klasseredning. David udstrålede hele kampen igennem stor autoritet med tydelig kommunikation, sikre indgreb i feltet, var ’god med fødderne’, hvilket var guld værd, fordi han særdeles ofte blev brugt som spilstation af forsvarsspillerne. Det var led i planen om at lokke B1903 langt frem på banen mhp. omstillinger og lange udspark fremad banen, hvis Holbækkerne ikke længere kunne spille sig ud af presset.

Som halvlegen skred frem kunne Holbæk sagtens med lidt held og dygtighed have øget føringen. Det blev til en del afslutninger. To muligheder kan trækkes frem. Kristian Skovby lavede en flot ’maskeret’ aflevering til Simon Engberg, der på medløbsbolden huggede til ’kuglen’ fra kanten af feltet. Kursen var direkte mod højre kryds i målet og B1903-målmanden præsterede det næsten umulige, nemlig at redde bolden til hjørnespark. Holbæk fastholdt et stærkt pres på B1903. Flere muligheder var lige ved at give mål, blandt andet da Benjamin Maarfelt headede på overliggeren.
Kort efter blev der fløjtet til pause.

I pausen blev der talt om enkelte justeringer – og om ikke at slække på presset og den fornuftige boldomgang. Alle var enige om, at 0-1 var for lidt set i forhold til antal chancer. Der skulle heller ikke gå lang tid, før der gik hul på bylden.

B 1903 kom særdeles offensivt ud til 2. halvleg. Tre mand var smidt på ’toppen’ for at jagte en udligning. Og de var virkelig tændte. Holbæk kunne dog med stor dygtighed spille sig udenom det høje pres og det blev til en række flotte angreb.

48. min. 0-2, Nikolaj Frandsen: Via en hurtig omstilling endte bolden for fødderne af Nikolaj Frandsen lige uden for B1903’s straffesparksfelt. Det var endnu en gang Mads Bobjerg, der serverede en god skrå aflevering bagud fra baglinjen. Frandsen knaldede bolden i kassen ude ved højre stolpe utageligt for målmanden. Super godt oplæg og en klasseafslutning.
Der skulle kun gå to minutter mere for føringen blev øget.

50. min. 0-3: Mads Bobjerg: Simon Engberg er lige ved at lykkes med et gennembrud, men bliver blokeret af et hårdt fightende B1903-forsvar. Bolden lander hos Mads Bobjerg, der finter et oplagt skud med højrebenet. Det fikserer dele af forsvaret. Bobjerg triller i stedet bolden over til sit venstreben og kanonerer den i kassen. Flot overblik og teknisk stærkt udført.

52. min. 0-4, Frederik Ruhr: Holbæk har igen erobret bolden og er ved at etablere et angreb. Fra midten af B1903’s banehalvdel fyrer Holbæks venstrekant-spiller Frederik Ruhr et 30 meter langskud af, som er drøner ind i det lange hjørne. Fantastisk mål og overraskende for alle, der nok ikke havde forventet en afslutning helt derude fra. Frederik Ruhr efter kampen: ”Jeg syntes, målmanden var lidt langt ude – og så tog jeg chancen!”. Og det lykkedes i den grad.

Tre mål på små fem minutter. B1903 var knækket. Og Holbæk blev ved med at fastholde spillet.

60. min. 0-5, Nikolaj Frandsen: Der var mange flotte aktioner, solidt og kreativt forsvarsspil, sikkert midtzone-spil og varierede angreb. Det står stærkest som den overordnede overskrift efter kampen. Men det mål, der gjorde størst indtryk, var da Nikolaj Frandsen fik bolden 5-6 meter udenfor straffesparksfeltet. Med et klokkerent lodret vristspark hamrede han et projektil afsted i en halv meters højde, hårdt og velplaceret ude ved venstre stolpe, hvor bolden knaldede mod jernstangen, der holder nettet bagud. Målmanden kunne blot se til. Helt fikseret. Og det var vi andre også. Skuddet var så hårdt, at bolden ’slog’ et par gange i luften undervejs.

74. min. 0-6: Teodor Billeskov: I forbindelse med det vedvarende Holbækpres bliver Teodor Billeskov spillet i højre side af feltet. Efter et enkelt, hurtigt træk sparkede han bolden forbi den fremstormende målmand. Flot og kølig afslutning.

81. min. 0-7, Simon Engberg: På en medløbsaflevering får Simon Engberg en friløber ind i feltet, hvor han ikke betænker sig, men sender bolden forbi den sagesløse målmand.

89. min. 0-8, Simon Engberg: Næsten en tro kopi af opspillet til det forrige mål – og også denne gang var Engberg helt sikker i sin afslutning. Dejligt at se det overblik, det altid kræver, når en angriber er alene med en målmand.

Efter kampen kunne cheftræner Ib Kristensen og coach Henrik Brandrup konstatere:

”I forsvaret spillede og kommunikerede Kristian Paris, Mathias Eilstrup, Benjamin Maarfelt og Kim Kristiansen virkelig godt – og samspillet med målmand David Paris var stærkt. Ud over enkelte detaljer med at ’stå’ helt korrekt i organisationen og få den helt rigtige støtte fra spillerne længere fremme, løste alle deres opgaver solidt og konstruktivt.
Udover nytilkomne Nikolaj Frandsen med sine to mål og stærkearbejdsindsats med fremdrift fra 8’er-positionen, var Tor Ømark også en fornøjelse at følge. Fra sin 6’er-position var han med til at give holdet et løft både i det fremadrettede og det defensive. Det offensive spil var varieret, hvor både kanterne og de centrale spillere var gode til at sætte hinanden i scene”.

”Alle spillere leverede en solid og kreativ indsats med gejst og fight hele vejen igennem. Kun kampens første kvarter var lidt rodet og holdene skulle lige se hinanden an. Herefter sad Holbæk på stort set alt spillet. Enkelte detaljer i spillets forskellige faser kan og skal forbedres yderligere, men hovedindtrykket står særdeles stærkt, hvor alle kæmpede for alle – og alle hver især leverede en mere end godkendt indsats.”

Næste kamp er næste søndag hjemme mod B1908 kl. 15.15.