Holbæk-U19 mødte klassehold i 4. runde af pokalturneringen HB&I: 1-6 (1-2)

9. oktober 2016

af Henrik Brandrup

Holbæk var nået frem til 4. runde i pokalturneringen, hvor Liga-holdet fra FC Nordsjælland gæstede Holbæk Stadion. Det er et hold, der spiller med på øverste hylde i den bedste række. Et hold med flere spillere inde omkring ungdomslandsholdet og 8 træningspas om ugen.
Det kunne vi ikke helt matche på forhånd. Vi optimerede derfor vores forberedelse med fællesspisning, ekstra godt kendskab til modstanderne, god og rolig tid til afslapning og taktiske oplæg. Vi kunne måske overraske den vej rundt.

Kampen startede meget intenst. Holbækspillerne pressede højt, fordi FC Nordsjælland spillede med 3-back-kæde og alligevel gerne ville spille bolden op. Det gav livlig aktivitet og tempo, hurtig boldomgang, mange løb for boldholderen, pres, genpres osv. Når der var mulighed for at trække lidt luft, blev det klogt udnyttet til blandt andet at spille bolden sikkert rundt i egne rækker.

15. min. 1-0, Simon Engberg: Holbæk var virkelig godt med og belønningen kom efter vedvarende pres og en hurtig omstilling midt på banen. Bolden blev ført frem i højre side, endte lidt inde i feltet i en halvspids vinkel. Simon Engberg bragede til bolden, der sad hårdt over i det lange hjørne. Flot mål og stor jubel blandt spillere, trænere og den del af publikum, der holdt med Holbæk.

20. min. 1-1: FCN holdt godt fast i bolden og spillede den hurtigt og alligevel tålmodigt rundt om Holbæks felt. Det førte pludselig til en skudmulighed lige udenfor feltet. Et hårdt skud blev plaffet afsted ude ved stolpen uden chance for en blokering af skuddet eller en redning i målet.

Herefter begyndte de 2 rækkers forskel langsomt at blive mere udtalt. FCN holdt godt fast i bolden. Holbæks spillere kunne næsten holde trit, og det blev til et par halve chancer til Holbæk og et par hele til FCN, som målmand David Paris flot og frygtløst tog sig af.

39. min. 1-2: Et flot gennemspillet FCN-angreb splittede det ellers stærke og stabile forsvar, hvor Simon Petersen og Benjamin Maarfelt – der var blevet klar efter skaden søndag – var forudseende, sikre og kreative i deres spil. Men her kort før pausen var der ikke noget at stille op.

I anden halvleg kom Holbæk ud med god energi og en tro på, at en udligning ikke var helt umulig. Det skulle hurtigt vise sig ikke at holde stik.

FCN scorede 3 mål på 5 minutter.
51. min. 1-3, 54. min. 1-4 og 56. min. 1-5: Det gik stærkt. Holbækspillerne gjorde, hvad de kunne, men FCN’s højere kvalitetsniveau kunne der ikke længere dæmmes op for trods forskellige taktiske ændringer. Der blev dog sat lidt prop i målregnen. David Paris havde 3-4 fantastiske redninger og alle Holbækspillere kæmpede, spillede og viste flot omtanke, selvom FCN virkelig forsøgte at holde tempo og pres.

Tolv minutter før tid øgede FCN føringen.
78. min. 1-6: Et klart straffespark blev omsat til kampens sidste scoring.

Alt i alt kunne der ikke indvendes noget imod FC Nordsjællands sejr. Og helt skidt var det da langt fra, selvom 1-6 er et stort nederlag. Holbæk var rigtig godt med særligt i de første 20 minutter – og i momenter resten af kampen flød Holbækspillet fremragende. Selvom de fleste angreb blev afvist, blev andre farlige, dog uden scoring.
Alle 14 mand i truppen skal have stor ros for at bevare gejst, fight og omtanke selvom overmagten var stor. Dén gejst er god at bygge videre på til næste turneringskamp, som er på udebane søndag den 9. oktober mod Fremad Amager.