Lidt for spændende

21. august 2016

Holbæk - SIF Holbæk IF 4-2 (1-1)

1-0 Metkel Keleta Awalon (15), 2-2 Jesper Halling (54), 3-2 Jesper Halling (85), 4-2 Metkel Keleta Awalon (89)

Tilskuere: 75

Af John Friis

Der var sikkert mange, der efter den flotte premierekamp havde forventet en sikker sejr til Holbæks andethold. Sådan kom det ikke til at gå. Hvad kampen måske savnede i spillemæssige kvaliteter, havde den til gengæld i spænding. Trods stor overvægt i boldbesiddelse og chancer til hjemmeholdet, blev opgøret først afgjort i de absolut sidste minutter.

Hjemmeholdet kom planmæssigt foran i det 15. minut, da Metkel Keleta helt fortjent bragte Holbæk foran efter total dominans i kampens indledning. Herefter ventede man blot på de næste scoringer, der ville lukke kampen og bane vejen for en ny storsejr. De udeblev dog og næste scoring gik i stedet til udeholdet på etheldigt men også flot mål i halvlegens absolut sidste sekund. Kampen var lige med ét vendt på hovedet!

Uafgjort var bestemt ikke et retvisende billede af første halvleg, og det skulle blive endnu værre set fra hjemmeholdets tæt besatte langside. Det godt kæmpende SIF-hold fik 5 minutter efter pausen tilkendt et straffespark, som de sikkert udnyttede til at bringe sig i spidsen.

Udligningen kom blot 4 minutter senere, da Jesper Halling driblede uden om målmanden og sendte bolden i mål.

Herefter pressede hjemmeholdet voldsomt på og havde da også chancer til at bringe sig i spidsen. Målet lod imidlertid vente  på sig. Først 5 minutter før tid kom forløsningen, da Jesper Halling trak på tværs på kanten af feltet og afsluttede sin tur med at udplacere målmanden.

Et minut før slutfløjtet lukkede Metkel Kelata kampen med sit andet mål. I allersidste minut fik SIF mulighed for at pynte på resultatet, da de fik tilkendt yderligere et straffespark. Men Magnus Christoffersen klarede på fornem vis, og så sluttede kampen med en 4-2-sejr til hjemmeholdet. Men en sejr der kom i hus på en noget anden måde, end de fleste havde forventet.

"Spillerne skal have ros for at tro på sig selv, selvom det står 2-2 og vi har svært ved at score", siger cheftræner Bo Jensen. Det unge hold har kvaliteterne, men skal arbejde på at kunne lukke kampene. 

Holdet skal spille igen på onsdag d. 24.8 i Tømmerup.

Foto: Frederik Parishus blev valgt til kampens spiller