Lettet og tilfreds cheftræner trods pointstab i overtiden

7. august 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

Holbæk- Hvidovre 2-2 (2-0)

1-0 Mads Bøjesen (20. min), 2-0 Jonas Bengtsson (45), 2-1 David Thorup (54), 2-2 Kristoffer Wichmann (90+). - Tilskuere 342

 

Cheftræner Freddy Andersens første kommentar efter søndagens 2-2 kamp mod Hvidovre i sæsonpremieren på SuRI Park kom uden betænkning og tydeligvis fra hjertet:

 

”Jeg er lettet...”

 

Det bemærkelsesværdige i dén kommentar skal findes i omstændighederne bag kampens resultat. Stik imod spil- og chancefordeling førte Holbæk nemlig 2-0 ved pausen og 2-1 lige indtil stadionuret viste 46.39.

 

Et minut og 39 sekunder inde i kampens overtid måtte et tappert fightende og klogt spillende Holbæk-mandskab overgive sig til kampens logik, da den indskiftede Hvidovre-veteran Kristoffer Wichmann fik prikket bolden i mål på en tilfældig opstået chance efter et hjørnespark, som hjemmeholdets forsvar ikke fik ekspederet ordentligt væk.

 

Dét mål gav de velspillende gæster fra Hvidovre et fortjent trøste-point, men det kostede Holbæk to points. Og det er selvfølgelig drøn ærgerligt. For nu at sige det med en underdrivelse.

 

Alligevel valgte Freddy Andersen i god stil at fokusere på det positive i det ny-etablerede Holbæk-mandskabs indsats:

 

”Jeg er lettet og tilfreds, fordi jeg ærlig talt var lidt usikker på, om vi så tidligt på sæsonen kunne stå distancen mod en stærk modstander som Hvidovre. Vi havde store problemer i det første kvarters tid, men jeg synes, vi blev bedre efterhånden som kampen skred frem – og så længe kræfterne rakte.”

 

Cheftræneren glæder sig især over, at spillerne holdt de indgåede aftaler, at organisationen stod for Hvidovre-presset og, ikke mindst, at begge Holbæks hovedstøds-mål kom efter indøvede situationer. Det første headede Mads Bøjesen i kassen efter hjørnespark, det andet afsluttede Jonas Bengtsson med hovedet efter en kvik og resolut omstilling i Holbæks venstre side, hvor Birol Serinkanli leverede den præcise målgivende aflevering. Flot mål.

 

Foto: Jonas Bengtsson - scorede til 2-0 på flot hovedstød.