Lettet cheftræner: En indsats og et nederlag vi kan lære af

26. oktober 2016

Holbæk – AGF 1-3 (1-2)

0-1 Niklas Backman (19. min), 1-1 Simon Ustrup (31), 1-2 Kasper Junker (42), 1-3 Christopher Oikonomidis (90). - Tilskuere: 640

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Selv om kampens definitive afgørelse først faldt med AGF´s tredje mål på en hurtig omstilling efter præcis 90 minutter, var det en synligt mere tilfreds end ærgerlig cheftræner, Freddy Andersen, der umiddelbart efter pokalkampen på SuRi Park konkluderede på sit Holbæk-holds indsats mod Superliga-overmagten:

 

”Vil det lyde forkert, hvis jeg siger, jeg da er lettet over, at vi ikke bliver kørt over, men tværtimod kæmper og spiller med, så godt vi kan, mod et hold, der selvfølgeligere har hurtigere, stærkere og mere boldsikre spillere, end vi har ...?”, lød det fra cheftræneren.

 

Hvis det var et spørgsmål, er svaret nemt nok: Nej, Freddy, det lyder ikke forkert. Det lyder som en ret præcis beskrivelse af en generelt fair spillet og udramatisk pokalkamp, som AGF styrede og dirigerede, men ikke formåede at lukke ned før stadion-uret var på vej i overtid.

 

At afgørelsen kom så sent i kampen skyldes en skønsom blanding af ringe AGF-afslutninger på store chancer, godt målmandsspil af Holbæks Frederik Mehder og vakse medspillere, der i flere tilfælde reddede på stregen.

 

”Jeg synes, det var en indsats og et nederlag, vi kan være bekendt og bruge til noget positivt fremadrettet. Hvis vi var blevet spillet ud af banen og havde tabt 7-0, kan man jo ikke rigtig bruge det til noget.”

 

AGF satte sig på kampen fra første minut, og i skadede Morten ”Duncan” Rasmussens fravær gav både Kasper Junker og Christopher Oikonomidis Holbæk-forsvaret rigeligt at se til. Der skulle dog en tilfældig chance efter en dødbold til at bringe århusianerne foran. Niklas Backman, midterforsvareren, plaffede bolden i mål blandt hvide- og blåtrøjede.

 

Efter AGF´s føringsmål kom en god Holbæk-periode, der kulminerede med et udligningsmål, sat ind af en diagonal-frispillet Simon Ustrup fra en postion lidt ude i højre side af straffesparksfeltet. Flot angreb, kølig afslutning på Holbæks første og måske eneste egentlig vedholdende angreb i kampen.

 

Kasper Junker bragte AGF tilbage på sejrskurs, da han afsluttede et gennemspillet angreb på et – for Holbæk - lidt ærgerligt tidspunkt kort før pausen.

 

Uden på noget tidspunkt at virke decideret nedspillet var Holbæk under pres stort set hele 2. halvleg. I et par tilfælde var der optræk til udligningsmuligheder, men det blev ved lige ved.

 

Foto: Holbæks anfører, Jonas Thomsen, blev kåret som ”kampens spiller”.