Holbæks U19-hold kom ikke i gear

9. oktober 2016

HB&I-Skjold Birkerød: 2-4 (1-3)

Af Henrik Brandrup

Efter 8 sejre i træk – 6 i turneringen og 2 i pokalen – kom Holbæk ned på jorden. Bogstavelig talt.
Birkerød, der lå lidt under midten af rækken, kom med fuldt gå-på-mod for at få en tiltrængt sejr og 3 point sat ind på kontoen. Det lykkedes. Det var et Holbækmandskab, der – trods trænere og spilleres nagelfaste aftaler for spilkoncept og gejst – ikke formåede at hive sig op til mere end en middelmådig indsats. Det virkede som om, Holbækkerne efterhånden troede, at sejrene kom af sig selv, uden at det var nødvendigt at gå helhjertet til sagen.
Den gik ikke mod et rimelig godt og velspillende Birkerødhold, der var tændte, hurtige – og i det meste af kampen holdt fast i intensiteten for at vinde. Holbæk lavede lette boldtab, for få løb for hinanden og kunne ikke rigtig få speederen op på meget mere end 70%.

13. min. 0-1: Et par hurtige kombinationer og træk skabte ubalance og undertal i Holbæk-feltet og Birkerød kunne let score.

17. min. 0-2: En lang Birkerødbold frem på Holbæks banehalvdel, så ud til at blive ufarlig for de 2 forsvarere og David Paris i målet. Alle 3 troede, at en af de andre ville ekspedere bolden væk – så i ’ventetiden’ smuttede en Birkerødspiller imellem og løftede bolden i en høj, flot bue bolden i et tomt mål fra cirka 30 meters afstand.

40. min. 0-3: Et hjemmehold, der ikke kunne få motoren i gang, lod for let en omstilling fra Birkerød blæse afsted og blive til et mål, da returløb og organisationen hos Holbæk blev overrumplet.

43. min. 1-3, Frederik Ruhr: Holbæk havde dog nogle ’halve’ chancer i løbet af halvlegen, så helt ufortjent var det bestemt ikke, at Frederik Ruhr kunne reducere inden pausen. Men Birkerød havde dog siddet på det meste.

Der skulle speedes et par gear op i pausen, hvilket ikke helt skete. 2. halvleg bød på et mål til begge sider, men helt spændende blev det aldrig, hvis man så det med Holbækfarvede-briller.

55. min. 1-4: Et frispark 3-4 meter udenfor Holbæks felt ude i den ene side blev i en blød bue sendt over muren og ind i hjørnet uden chance for David Paris i målet. Flot mål… som så let og elegant ud, selvom det ikke var så hårdt. Men bolden sad, lige hvor den skulle.

63. min. 2-4, Simon Engberg: Et langt og højt fremlæg i Birkerøds felt forsøgte forsvaret af afvise med et hovedstød. Det landede nogle få meter udenfor feltet, hvor Simon Engberg sublimt helflugtede bolden i kassen helt ude ved stolpen.

Meget mere om fodboldkampens overordnede forløb, er der ikke at berette. Men til gengæld blev der i perioder gået over stregen fra modstanderholdets side.
Både Mads Bobjerg, Nicolai Frandsen og Benjamin Maarfelt blev alvorligt skadet undervejs i kampen. Benjamin måtte udgå i pausen, efter at han heroisk havde kæmpet sig gennem 1. halvleg. Heroisk, fordi han efter cirka en halv time fik et knæ knaldet ind i lænden ved hoftekanten i en duel, men bed smerterne i sig frem til pausen. Så gik det heller ikke længere.
Mads blev stemplet bagfra lige på akillessenen og måtte udgå med en lang blødende flænge. Han kunne heldigvis slippe for at blive syet, men er sat ud af spillet et stykke tid pga. den vilde tackling. De to situationer kunne dommeren vist roligt have takseret til enten gult eller rødt kort, men det blev ved frispark.
I en duel forstuvede Nicolai sin ene ankel meget kraftigt og fik hurtigt lagt kølende isposer på. Forstuvningen var dog så voldsom, at han nok også er ude af spillet en rum tid. Ekstra salt i såret med 3 alvorlige skader, så man kan sige, som i indledningen, at vi – spillerne – kom ned på jorden bogstavelig talt.