Topkamp: Årets bedste præstation, U19-div.

6. november 2016

Helsingør - HB&I: 1-5 (0-1)

Af Henrik Brandrup

Holbækkerne var i sidste weekend i Slagelse til top opgør og måtte se sig slået 2-1 af et – på dagen – bedre Slagelse-mandskab. Det var et nederlag, der gjorde ondt på både spillerne og teamet bag… for slet ikke at tale om, at det gjorde ’ondt på stillingen’ i tabellen.
Fredag var Holbækkerne så i Helsingør til det andet top opgør indenfor en uge, da de trådte ind på kunstbanen ikke langt fra Kronborg.

Og man kan roligt sige, at kanonerne var kørt i stilling. Der blev ikke fyret med vådt krudt, selvom det støvregnede. Der var tør og kontant afregning, hvor der blev ’fyret igennem’ fra start.
Højt spændings niveau, højlydt kommunikation og kommandoer, usædvanlig højt tempo og boldomgang kombineret med løb, løb og atter løb fra begge hold. Det var umuligt, at få ’ro på bolden’ for begge hold pressede højt og ’gik’ helt op til målmændene, der af begge hold blev brugt som aktiv medspiller. Pres afløstes af genpres og genpres afløstes af pres.
Der var utallige nærkampe, hovedstødsdueller, bidende tacklinger og to hold, der bare ville sætte sig på kampen fra start. Der blev gået helt til stregen og flere gange over, så dommerfløjten blev holdt varm, denne kølige aften.

Allerede i 7. minut måtte dommeren – efter klogelig dialog med sin linjevogter – hive et ’mørkegult’ kort op af lommen. Holbæks venstre back Jonathan Kirk lavede et rush op langs linjen og fik snydt en Helsingør spiller… og lige en til. Det syntes en tredje Helsingør spiller åbenbart skulle stoppes ved midterlinjen for enhver pris. Jonathan havde netop spillet sig selv med yderligere et træk fremad banen, da Helsingør spilleren ’klippede’ Jonathan i lidt over knæhøjde uden øje for bolden, men 100 % gik efter manden. Vanvittig tackling, som hjemmeholdet altså slap fra med en gul 10-minutters udvisning.

Det reducerede det vilde spil en smule, men intensiteten og det høje tekniske tempo fortsatte og gjorde kampen særdeles seværdig. Ingen af de tilstedeværende tilskuere slap næppe banen og spillerne af syne et sekund, mens spillet bølgede frem og tilbage. Begge hold præsterede på højt niveau, og Holbæk tiltvang sig et beskedent overtag. Holbæk havde nogle gode muligheder, der blev afvist samtidig med, at Helsingør kom frem til nogle lige ved og næsten chancer. Men også kun næsten.

Efter et kvarter var et godt gennembrud af Frederik Ruhr meget tæt på at give bonus, da han fikst spillede Nikolaj Frandsen i feltet, men hans gode afslutning fik Helsingør dog afværget.

20. min. 0-1, Simon Engberg: Holbæks beskedne overtag gav sig udslag i flere ret nærgående forsøg fra Holbækkerne, og efter 20 minutter lavede Mads Bobjerg et commando-raid på højre kanten. Han spillede på det helt rette tidspunkt Frederik Ruhr, der lige så perfekt spillede videre til Simon Engberg, der knaldede en kanonkugle (fra Kronborg) i kassen. Det var et lynhurtigt angreb, hvor Helsingørs organisation blev spillet i ubalance. Stor jubel i Holbæk lejren, hvor scoringen gav yderligere tro, engagement og vedvarende energi til hele holdet.

Halvlegen ud var Holbækkerne en smule bedre end Helsingør, der dog hele tiden lurede farligt med hurtige omstillinger. Heldigvis var Holbæk-spillerne utrolig disciplinerede i deres retur løb og fik med stor dygtighed og par skefulde held forsvaret sig godt.

I anden halvleg fortsatte begge hold med meget seværdig fodbold. Alle 22 aktører holdt det høje niveau fra første halvleg. Helsingør var stadig en trussel på hjørnesparkene og havde et par skud på mål. Det farligste var et skud på overliggeren. Men Holbækkerne fik afvist det hele, men også kun fordi spillerne blev ved med at fighte, spille med klogskab, holde fokus og man fornemmede en sjælden uset vilje til at … ville … vinde. Så der blev holdt fast med kompromisløshed og det man vel nærmest vil kalde ’overfaldsfodbold’, der rullede frem mod Helsingørs mål. Så trods Helsingørs halve chancer var Holbækkerne en enkelt tak bedre … og farligere end hjemmeholdet.

I 51. minut skød Simon Engberg lige forbi på en godt set tværaflevering i feltet fra Mads Bobjerg, der endnu en gang havde slidt sig fri i højre siden. Han var en kilde til evig uro for Helsingør med sit utrolig hurtige antrit.
I 52. minut var Nikolaj Frandsen tæt på scoring og sekunder efter var det Simon Engberg, der var lige ved. Det trak op til scoring til Holbæk pga. de gode, hurtige kombinationer.

53. min. 0-2, Simon Engberg: Kristian Paris, der som højre back igen spillede fremragende, var gået med frem i nogle overlap og kombinationer. Han driblede sig, et stykke udenfor feltet ude i siden, flot fri af to mand og serverede bolden skråt ind til Simon Engberg. Han plaffede fra hjørnet af feltet bolden ind ved roden af modsatte stolpe. En flot
assist og et flot mål. Og samtidig en kæmpe lettelse at få afkast af det hårdt tilkæmpede beskedne overtag.

Herefter var kampen nogenlunde lige i et kvarters tid, men så var det Holbækkerne, der igen strammede grebet. Det var ikke Helsingør, der gik ned i tempo og engagement. Det var Holbæk, der fandt skjulte kræfter frem til yderligere at hæve niveauet i alle spillets facetter, gældende for alle spillerne.

75. min. 0-3,Frederik Ruhr: Næste mål kom fra en – bogstavelig talt – overraskende vinkel. Frederik Ruhr, der spillede venstre kant, havde fikst sat et par mand af ude i siden. Han havde ikke lige en øjeblikkelig afleveringsmulighed og valgte intuitivt at affyre et projektil mod mål, i stedet for at lægge bolden ind i feltet. Lige udenfor hjørnet af feltet blev kuglen sendt af sted, som trukket efter en lineal, og klinede sig ind helt oppe i det lange hjørne. Et kanonskud, der bare ikke kan udføres flottere og mere præcist.

80. min. 1-3: En Helsingør spiller ’løb i ryggen’ på Holbæks forsvar og fik en godt set medløbsbold, som han uden problemer kunne sende i kassen. Han fandt en blind vinkel og udnyttede en af de få fejl i Holbæks sikre organisation.

88. min. 1-4, Mads Bobjerg: Holbækspillerne blev dog ved med at vise ukuelighed. Mads Bobjerg, der i kampen havde utallige rush op ad banen, hvor han gang på gang oversprintede Helsingørspillerne og skabte farlige situationer, fik skåret skråt ind i feltet og afsluttet med scoring til følge. Rart for Bobjerg, at hans utrættelige arbejdsindsats og mange assists også blev kronet med et mål.

90. min. 1-5, Mads Bobjerg: Nærmest en kopi af foregående mål. Denne gang blev bolden dog mere kompromisløst banket ind helt uden chance for den sagesløse målmand. Flot mål som resultat af endnu et energisk gennembrud.

Samlet set var det klart sæsonens bedste kamp af Holbækspillerne. Alle løftede sig med en X-faktor, som holdt ved i alle 90 minutter mod en særdeles god modstander. Det var en teamindsats, alle skal og helt sikkert vil huske.

Sidste kamp i turneringen er næste weekend hjemme søndag kl. 13.30 mod Allerød. Holbæk skal vinde for at have håb om 1. pladsen i rækken, men det kræver, at Slagelse sætter point til mod bundholdet B1903. Hvis Slagelse vinder, ender de på 1. pladsen.
Måske er miraklernes tid ikke forbi endnu?