Sejren ikke i fare

22. august 2016

HB&I – B1908: 3-1 (2-0)

Hjemmekampen – og dermed anden kamp i turneringen – var mod B1908, der i foråret spillede meget seværdig, overbevisende og effektiv fodbold. Et hold, der endte som 3’er i rækken, efter suveræne Frem og Helsingør, og som gav Holbæk-holdet en lektion på 5-1, da holdet var på besøg på Amager.

Derfor var der også lagt specifikke elementer ind i det taktiske oplæg, belært fra forårets møde. Samtidig, som en ukendt faktor, sker der jo en del spillerændringer i sommerpausen. Alle holdafgiver ’gamle’ U19-spillere til seniorholdene og får U17-spillere ind i truppen, og derfor er det ikke til at vide, hvilket niveau de enkelte hold har efter ferien.
Holbæk gik til kampen med respekt, men med god tro på egne kvaliteter og koncentration.

Det første kvarters tid var kampen meget lige med intensitet, tempo og jævnbyrdighed på denne solrige søndag. Der var optræk til chancer i begge ender, med et lille overtag til Holbæk. B1908 blev afvist og angrebsopbygningerne fungerede fint for Holbæk både centralt og over fløjene.

20. min. 1-0, Mads Bobjerg: Under et pres fra B1908 får Holbæk tilkæmpet sig bolden og Tor Ømark hamrer med en ren frist bolden langt ud ad farezonen lige op til Mads Bobjerg, der med en perfekt førsteberøring får bolden med sig i fuldt løb. B1908-forsvaret bliver oversprintet og Mads Bobjerg sætter bolden i mål under den fremstormende målmand, der ellers kaster sig godt ned i et forsøg på af afværge. Flot scoring.

23. min. 2-0, Mathias Nyman Jensen: Scoringen gav Holbæk endnu mere overtag og kombinationerne flød godt. Mathias Nyman Jensen fik en perfekt stikning ind centralt. Han fik med en fiks kropfinte snoet sig forbi de 2 nærmeste forsvarsspillere, hvorefter han ’klappede’ bolden ind helt ude ved højre stolpe. Gode hurtige angrebskombinationer med en klasseafslutning.

Halvlegen igennem var Holbækspillerne dygtige til at presse, genpresse og stresse B1908 i deres opspil – og efter målet til 2-0 gik B1908 mere over til at spille med mange lange bolde fremad banen. Holbæk spillede varieret. Posessionspil kombineret med sikker organisation og tålmodighed i opspillet samt vekslende med hurtige omstillinger. Det blev dog ikke til mange afslutninger, selvom Holbæk havde bolden mest. Lige før dommerens halvlegsfløjt løftede Mads Bobjerg en svær halvhøj aflevering videre over B1908’s forsvar og målmand, men bolden hoppede til målspark via overliggeren. Flot detalje.

I anden halvleg lagde B1908 ’fra land’ med højt pres i et forsøg på en reducering. Dog uden held. Holbækforsvaret med især Mathias Eilstrup Larsen og Benjamin Maarfelt centralt var solide, sikre og gode igangsættere. Men hele holdet skal roses for at holde fokus og variere spillet. Frederik Ruhr, der i foråret oftest blev brugt som venstre kant, var lagt ind på 8’er-positionen, hvorfra han viste stort overblik og styrke.
Holbæk sad på spillet. B1908 kom ikke frem til mere end et par ’halve chancer’, hvorimod det var tæt på 3-0 flere gange – men held, dygtighed og de små marginaler var ikke med de blå-blusede.

70. min. 3-0, Mads Bobjerg: Tor Ømark, der var solid og arbejdsom fra sin 6’er-position, stikker bolden dybt frem til Simon Engberg, der med stort engagement ’sætter sig igennem’ forsvaret og får afsluttet hårdt og velplaceret. Målmanden parerer dog flot og Engberg sparker returbolden udenom målmanden mod målet ved fjerneste stolpe. Her sprinter Mads Bobjerg om kap med en forsvarsspiller og holbækkeren kommer først på bolden – og kan glide den i mål med indersiden.

81. min. 3-1:B1908 sender et frispark fra siden ind midt i feltet, hvor ingen rigtig får fat i bolden. Der bliver sparket lidt ping-pong begge veje, blokeret og kæmpet, og bolden ender hos en B1908-spiller, der kan sparkeden i mål.

Resten af kampen var meget lige og uden de store muligheder til nogle af holdene.

Næste kamp er på søndag den 28. august kl. 11.45 ude mod forårets suveræne etter Bk. Frem.